Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz PRO-peller #10321 üzenetére

    Legalább 3-5 napig fura helyen voltak a gombok. Aztán rájöttem, jé, há' így el se kell engedni az üveget :)

    Throme, vannak kényelmi szempontok, meg vannak fícsörök amik nem ártanak ha megvannak a vázon. 24mp előnyét én nem látom, van aki igen (mondjuk érdekes hogy az 1 számjegyű vázak is értelmes felbontással dolgoznak, szívem szerint apsc-re ezeknek max a 2/3át raknám). Lowpass szűrő elhagyása már jobb, de 24mp árán... dxo szerint jobb mint az előd 16os, ami felől egészen amíg nem próbálom, szkeptikus vagyok. Dxo eredményeket már nem tudom hova rakni, másodszor meg ami vesztett egyik helyen fényben, próbálja visszahozni a másikon. Az meg hogy kitobik nem nagyon szolgálják ki ha látni akarod a különbséget a kettő között, azt gyanítom. 2 váz és 5 üveg után már valamennyivel bővült a látóköröm, azon a téren is hogy egy-egy apróságot milyen áron csepegtetnek pluszban.
    Amúgy igen, üveg fetisiszták vagyunk. Mert 8mpixelre leméretezve (hogy 4× akkora legyen még mint a monitorunk) ha megmondod melyik 5100/5200/5300as, adok neked mindig egy tábla csokit. De annyiszor adsz nekem tábla csokit, ahányszor a 17-50et megkülönböztetem a 18-105/16-85től :D. Persze, efnyócon már nehéz, jah, de elég ritkána akarok f/5ön fényképezni ha 3,5en már karcol, 2,8on meg még mindig kellemes.

    Mint több más dologgal, ... hogy is mondjam, nem vagyok ragaszkodó, meglévőt mindenképp fényező ember. Tudok valaminek ugyan lelkesen örülni, és tudok valamit utálni, de ez 1-1 pont a sokból. Kritikus voltam mindig minden cucommal, a mostanival is, a nikonokkal is. Amiről úgy láttam nem sokat használom, ment az apróra, amit jobban kihasználtam, abból fejlesztettem. Ha úgy éreztem valami szimpi vagy nem szimpi vagy kíváncsi vagyok, kipróbáltam; a G2ben is volt ami tetszett, az S100fsben is, nejem gépében meg a mostanimban is. Magasról tojok a trendekre, marketingre, meg hogy az átlagnak mi kell; tudom hogy nekem nagyjából mire kell, és a számomra irreveláns dolgok nem érdekelnek ha nem jók/hiányoznak.

    Hogy ennek a sok szófosásnak mi az alja? Semmi :D Olyasmi, hogy ha letennéd elém az 5300at meg az 5100at... hát... 11 helyett 39 pont a közepére zsúfolva, 16 helyett 24mp, 3" helyett 3,2", 0,78 helyett 0,82× nagyítás, 4 helyett 5 fps, és a végére a nagy durranás, gps. 3 év alatt második upgradnek... hm... jó, táblázatban, marketingeseknek jól mutat. Azonos áron a gps miatt gondolkoznék rajta, majd valószínű legyintenék rá, mert nyűgös a raw számomra, még nagyobb fájlokkal még lassabb, ez sűrűbben számít mint a geotag. Semmi olyanon nem javítottak ami számomra előrelépés lenne, hasznosnak érezném. Érdekelnek a technikai dolgok, de kényszerből toltam végig az 5200 tesztjét is hogy elolvassam. Akkor minek, kinek ajánljam jóval drágábban ezt addig, amíg van a másikból olcsón?

    Mááás:
    Df képek... 58 1,4-el is. Hmm...

    Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725

Új hozzászólás Aktív témák