- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple MacBook
- Vezetékes FEJhallgatók
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Lemaradt a szmájli a javaslatod végéről
Jól fog kinézni egy ívelt monitor függőlegesbe fordítva
És a vesa karhoz veszel még pluszban egy ülésmagasítót, hogy a szemed a függőleges állásba fordított monitornál is nagyjából középen legyen
Alapból nem veszek 34 hüvelykes monitort, és ha vennék, sem forgatnám pivotba.

Amúgy a két 24 hüvelykest (az egyik pivotban) a nyakmozgás minimalizálásának érdekében simán cserélném 29 hüvelykes, minimum 100 Hz-es ultraszélesre, ha
1) nem sajnálnám rá a pénzt, mert nincs habzsi-dőzsi
2) egy bizonyos feladathoz nem kellene a pivot, mert úgy sokkal komfortosabb (bár ezt végülis átháríthatnám egy másik gépre, mert vannak még itthon monitorok)Ja, szóval leginkább az 1) miatt.
-
dabadab
titán
De ezt a funkciót ellátja két egymás mellé helyezett monitor is.
Amiből az egyiket pivot módba is tudod billenteni, kiváncsi vagyok, hogy a cikkben bemutatott monitort hogyan fordítod pivot módba
Nem igazán, ez egy dual-monitor setupot váltott és sokkal jobb (valamint kevesebb helyet is foglal).
BTW miután nekem lett ilyenem, az asszony is bejelentkezett, hogy az ő két 24"-es monitorát is cseréljük egy 34"-es ultrawide-ra
-
Donki Hóte
veterán
Szélesvásznú filmek, videók megtekintésére tényleg jobb egy ilyen monitor, és persze azt is megértem, hogy valaki otthon beadja az asszonynak, hogy HO-ra milyen előnyös egy ilyen monitor
-
HThomas
őstag
Amiből az egyiket pivot módba is tudod billenteni, kiváncsi vagyok, hogy a cikkben bemutatott monitort hogyan fordítod pivot módba
Nincs középen egy halott sáv, nagyobb szabadsággal tudod elrendezni az ablakokat. Játéknál és széles videóknál is előnyösebb. Én ezek miatt hagytam el elég hamar a két monitort, amint lett 5K UW. Munkára is jobban bejön. 40" és felette már a pivot se hiányzik, elég magas így is.
-
Donki Hóte
veterán
Lemaradt a szmájli a javaslatod végéről
És a vesa karhoz veszel még pluszban egy ülésmagasítót, hogy a szemed a függőleges állásba fordított monitornál is nagyjából középen legyen
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
VESA karral.
Meg nem mindenkinek kell pivot.
-
Donki Hóte
veterán
-
dabadab
titán
Magának HO-ra nemigen vesz az ember ilyen monitort
Ha viszont nálad egyáltalán szóbajöhet, hogy a munkáltatód vesz ilyet neked HO-ra, akkor irígyellek, jó helyen dolgozol

Miért nem? Nekem kb. ilyen van (csak 2k helyett 1440p, cserébe 160 Hz), pont azért, mert egyszerre kell munkára meg nem munkára is.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Jóháténmost a Baldur's Gate 3-at tolom (szigorúan a Q8-on, Gateron Silverrel
), annál nem számít se az FPS, se az input lag. Azt se tudom fejből milyen grafikus beállításon van, talán amire alapból beállt. Érzésre valamilyen WQHD-ról skáláz fel 5K2K-ra, legalábbis induláskor egy kb akkor ablak villan fel. Szóval a causal gamer-t bőségesen kimerítem, örülök, hogy van egyáltalán időm bármire 
Mai napig könnyes szemmel nevetve gondolok vissza néhány sztorira az előző melóhelyről, amikor az akkori bandával csináltunk valami hülyeséget. Ez HO-ban nincs. De ehhez tényleg az kell, hogy összejöjjön egy jó csapat, a random csacsogás nekem se hiányzik, ahogy az utazás sem.
#8 Donki Hóte:
arra kellett figyelnem, hogy 8,5 - 9 óránál többet ne dolgozzak
Ismerős... arra figyelek, hogy ez semmikép ne legyen hosszú távon, és legyen mellette elég mozgás meg sport, különben becsavarodnék.Desktopon is számít az input lag.

-
HThomas
őstag
Miért ne venne?
---------------------------------------------------------
(#4) HThomas: Eh, 40 hüvelyken játszani? Filthy casual.

"Egyébként a teljes HO-nak azért elég sok hátránya is van,"
Egen, részemről egészen pontosan nulla, kizárólag előnyei vannak. Bestest, and it's not even close.
"Illetve sokszor hiányzik az irodai élet,"
A hátam közepe is valami efféléről csacsog.

Addig jó, amíg nem kell mindenfelé mászkálni és emberek közelében lenni.
Jóháténmost a Baldur's Gate 3-at tolom (szigorúan a Q8-on, Gateron Silverrel
), annál nem számít se az FPS, se az input lag. Azt se tudom fejből milyen grafikus beállításon van, talán amire alapból beállt. Érzésre valamilyen WQHD-ról skáláz fel 5K2K-ra, legalábbis induláskor egy kb akkor ablak villan fel. Szóval a causal gamer-t bőségesen kimerítem, örülök, hogy van egyáltalán időm bármire 
Mai napig könnyes szemmel nevetve gondolok vissza néhány sztorira az előző melóhelyről, amikor az akkori bandával csináltunk valami hülyeséget. Ez HO-ban nincs. De ehhez tényleg az kell, hogy összejöjjön egy jó csapat, a random csacsogás nekem se hiányzik, ahogy az utazás sem.
#8 Donki Hóte:
arra kellett figyelnem, hogy 8,5 - 9 óránál többet ne dolgozzak
Ismerős... arra figyelek, hogy ez semmikép ne legyen hosszú távon, és legyen mellette elég mozgás meg sport, különben becsavarodnék. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ha viszont nálad egyáltalán szóbajöhet, hogy a munkáltatód vesz ilyet neked HO-ra, akkor irígyellek, jó helyen dolgozol
Miért ne venne?
---------------------------------------------------------
(#4) HThomas: Eh, 40 hüvelyken játszani? Filthy casual.

"Egyébként a teljes HO-nak azért elég sok hátránya is van,"
Egen, részemről egészen pontosan nulla, kizárólag előnyei vannak. Bestest, and it's not even close.
"Illetve sokszor hiányzik az irodai élet,"
A hátam közepe is valami efféléről csacsog.

Addig jó, amíg nem kell mindenfelé mászkálni és emberek közelében lenni.
-
Donki Hóte
veterán
Amikor én sokat voltam HO-ban, akkor arra kellett figyelnem, hogy 8,5 - 9 óránál többet ne dolgozzak
Annyit ültem a számítógép előtt, mint korábban a munkaidő, plusz a munkába oda-vissza utazás időtartama
Nade ez itt már erősen OFF
-
HThomas
őstag
Egyébként a teljes HO-nak azért elég sok hátránya is van, ha nem figyelsz nagyon összemosódik a munka és magánélet. Illetve sokszor hiányzik az irodai élet, bárki bármit mond, az online meeting nem ugyanaz. De full HO-ban megy a cég, mert a csapat szanaszét van itthon és a világban.
-
Donki Hóte
veterán
-
HThomas
őstag
Mondanám, hogy munkaeszköz, és megtérül, de a mostani gazdasági helyzetben ez egyre nehezebb... ugyanakkor napi 8 órát ülök előtte heti 5 nap, szóval igyekszem nem ezen spórolni.
-
HThomas
őstag
Én egy LG 40WP95C-W-t nyúzok most, a hasznos képterület nagyjából elég, és játékra / alkalmankénti filmre szerintem jobb, mint egy dual monitoros megoldás. Ha most kéne vennem, akkor jó eséllyel Dell Ultrasharp U5226KW lenne. Bár ahhoz nem lenne rossz egy grafikus kártya upgrade sem, ami együtt már elég combos...
-
Donki Hóte
veterán
-
HThomas
őstag
Jó ez a felbontás, szeretem. Üzleti monitorban a dual módot nem tudom hova tenni, de mondjuk HO-ba jól jöhet

-
AxBattler
félisten
Ha a VA panelen nincs utánhúzás, ghosting, akkor az Adaptive Sync-es 1080p@240Hz üzemmóddal simán játékos/médiás monitornak elmegy, sőt inkább annak mondanám.
Nem rossz, főleg 5 év garival, 250k HUF alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Subaru topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Philips Evnia 49M2C8900 Super Ultrawide Monitor!49"/5120x1440/QD-OLED/240hz/Gsync-Freesync/Ambiglow
- Eladó LG 32MR50C-B 32" ívelt monitor
- 27% - HP M27fe 43G45AA IPS Monitor! 1920x1080 / 5ms / 75Hz / FreeSync
- Samsung Odyssey G5 S32CG552EU VA Monitor! 2560x1440 / 1ms / 165Hz / FreeSync
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Dell Latitude 3420 i5 1135G7 - 1év garancia, Refurbished!
- Új Bontatlan Samsung SM-R955 Galaxy Watch6 Classic 43mm LTE Ezüst
- 0 perces Apple iPhone 17 256GB Kártyafüggetlen, Fekete, 24 hónap garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5511 I I5-10400H I 8GB RAM I 256GB SSD I 15,6" FHD I W11 I Gari
- Acer Nitro V 15 i7-13620H RTX 4060 8GB 16GB 165Hz Garis 2028-ig