- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mAtech
aktív tag
válasz
racing01 #935 üzenetére
Üdv!
Na én is végigolvastam a topicotElejétől! CPU upgrade miatt!
Athlon XP 1700+ elszállt a monitorkártyámmal együttHogy mi ok miatt sajnos nem tudom, de nem is érdekel. Erre a procira akartam upgradelni. Eddig (meg most is még) 1100 Duronom van.
Szerencsére 2 db SD RAM ( 256MB - 133 MHz/db) meg az alaplap ECS K7S5A (v3.1) megmaradt.
Biost természetesen frissítettem (életemben először). Nem egy nagy durranás tényleg. 2002.10.29 azt hiszem a dátuma a Biosnak.
Behergelve magamKértem egy szaküzletben Semptront (2300+-ost). Hátha bejön a dolog és megy vele. És láss csodát, felismerte a procit, igaz CSAK 133 MHz-es FSB mellett vitte, természetesen. Ergo 1267 MHz-es (9,5X133) Athlon XP-ként vitte. De vitte!
Tehát összefoglalva: Semptronnal megy a lap. Ez biztos!Akinek tuningbiosa van, annak nagyobb FSB-t is bír ezek szerint
Haverom Kingston DDR-400-as memóriáját is simán vitte a lap, természetesen ezt is csak 133(266) MHz-en!
Röviden ennyi.
További jó szórakozást...
Atech -
zotyesz66
őstag
Alapon is érdemesebb a cheepo biost használni, mert eleve magasabb fsb-n megy (132,7 helyett 133,9-en, ha jól emlékszem) és a memória időzítésekhez is többféle beállítás érhető el, jobban lehet finomhangolni.
-
rollins
őstag
Kipróbáltam, de nekem nem jött be. max 138 fsb-vel tudta csak elindítani a winxp-t (linuxot el is felejtettem) gép elindult 143 -mal ki is írta hogy amd athlon xp 2400+, de a windoz baszart. Ja és csak a 400mhz-es ddr volt benne Én is beszartam mikor a gép nem indult (post se volt), de még szerencse hogy van cmos clear jumper. Fesztemelni, meg drótozgatni nem akartam, nem is értek hozzá. Így szépen visszaraktam a gyári 030811S biost. Hát ennyit a tuningról részemről.
-
rollins
őstag
Hello!
Szerettem volna felrakni a cheepobiost az ECS k7s5a -amra, de nekem az aida32, cpuinfo szerint Amd Athlon XP 2200+ Thoroughbred-A procim van és -ha jól tudom- szinte nem is lehet ezt az A -st tuningolni. Ráadásul 2 különböző 512mb DDR van a lapban, egy 266mhz-es és egy 400mhz-es.
Szóval, jól látom, vagyis hogy nincs értelme jelen esetben a tuningos cheepobios-nak? -
racing01
tag
válasz
wassermann #943 üzenetére
köszi
-
wassermann
addikt
Az összes Socket-A-s proci jó bele. Azzal a megjegyzéssel, hogy a 166/333-osokat, csak 133/266-asként fogja hajtani.
Azaz, jobb hozzá 133/266-ost vadászni, de ha nem találsz az sem nagy vész mert tunning Bios-sal -szinte biztos - feltudod nyomni 147-ig az FSB-t. -
racing01
tag
Na akkor megkérdezném újra! Van 2 gépem és az egyikben van az ecs k7s5a lap! Most 1800+ athlon xp van benne! Mekkora lenne a legnagyobb proci ami még elmenne benne??
Csak athlon vagy sempron is jó bele? ebben a lap+ proci témában nagyon nem vagyok otthon! -
wassermann
addikt
Szerintem -10..-20% nem olyan borzalmas, ezért még nem váltanék lapot! Ha pl. talál az ember a bolhapiacon egy eladó lock mentes Barcit 512k kesh-el, bele putty és hajrá... !
-
nemtommi
senior tag
válasz
wassermann #939 üzenetére
Gondolom nem sokan vesznek meg pl. egy 2800+-ot (Thoroughbred ''B'' 2250MHz ), hogy utánna 1800MHzen járassák, (jobb esetben 1985MHzen).
-
wassermann
addikt
Na ez azért nem teljes ez így, meg kellett volna jegyezned - Mennek a 333-os procik is benne mind, csak lassabban: alapból kb.80%-on (=133/166).
Tunning BIOS-sal meg egy kicsit még jobban, kb.90%-on (=147/166).
[Szerkesztve] -
racing01
tag
senki?
-
racing01
tag
Hi!
Ha már volt ez a kérdés akkor elnézést, de mekkora a legnagyobb proci ami belemegy ebbe a lapba? -
Dryman
őstag
Olyan jó lenne ha valaki ezt kézzelfoghatólag megerősítené, azaz rá kellene tapizni arra a két kis fekete felülről félkörös alakunak látszó izékre az sd foglalatok mellett közvetlen balról!
Hálás lennék, de oda ne égjen az ujjacskád! -
Dryman
őstag
-
Dryman
őstag
MCROBERTO4
Tisztelt segítőkész K7s5a userek!
Van nekem ismét egy k7s5a pro rev 5.0-ás lapocskám, és SD ramot használva a köv dodlogra lettem figyelmes:
Van a sd memória foglalatok melett közvetlen bal oldalon kettő darab kis fekete 3 lábú tranzisztor, PN2222A típusszámmal, az lenne a kérdésem pro lap tulajokhoz fordulva hogy nekik is melegszenek ezek a tranzisztorok, mert én az imént egy XP telepítés közben 84 fokosnak mértem a kéziműszeremmel, ezen a hőfokon már tojást lehet sütni
Utánanézve áramköri szinten tudom hogy valami ilyen rendeltetés-szerű feladatot szánt ezeknek a gyártó, azaz ha feszültséget szabályzok, akkor el kell disszipálni a fölös delejt, de azért ez kicsit sok szerény véleményem szerint!
Semmi másra nem lennék konkrétan kíváncsi, csak annyira hogy valaki akinek otthon
K7S5A PRo teljesít szolgálatot, az ugy menet közben tapintson már rá ezekre a fekete (felülről kis félkörnek látszódó) tranzisztorokra, főleg a felső az ami nagyon meleg nálam és igazolja vagy cáfolja meg a tapasztalatomat!
Ja és független hogy milyen memória van a gépben, mindíg ilyen forrófejű nálam a cucc!
Pusztán csak annyira melegek ezek a tranzisztorok, hogy a forrasztott collektor lábukon keresztül mind az sd, mind pedig a ddr ram modulok bal oldaksó részét felmelegítik!
A lap különben jól működik, csak furcsállom nagyon ezt a dolgot!
Köszi mindenkinek az építő jellegű hsz-okat! -
zso73
veterán
válasz
Intelligencs #927 üzenetére
A hűtő tipusát írd ide, vagy nézd meg a gyártó honlapján,hogy mit tud! Valami réz hűtőt tegyél rá! Azzal tuti,hogy nem lesz gond!
-
válasz
wassermann #926 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek, most már minden világos. A fentiek alapján fogom beszerezni a procit.
Még két kérdés, milyen áron mehetnek ezek a cuccok, illetve milyen hűtő megy rá? A Duron 800-on lévő hűtő jó lesz az Athlonra is? -
wassermann
addikt
Igaza van az előttem szólóknak, de egyszerűbben:
bármilyen SocketA-s (=Socket467) AMD-proci működik a K7S5A-ban, csak 133MHz-es (írnak 266-ot is néhol a DDR miatt) FSB-nél gyorsabban nem tudja hajtani. -
Manitou
veterán
válasz
Intelligencs #924 üzenetére
Én Tbred magosat vennék bele. Palomínó( a régebbi, első XP-k) is mehetnek bele, ha nagyon olcsón tudsz venni hozzá, de azt tudni kell, hogy a palominó magosak sokkal jobban melegszenek, és alig tuningolhatóak a Tbred (B-s) magosakhoz képest. Amúgy Bartont is bele lehet rakni, csak alacsonyabb órajelen fog menni, vagyis szorzó marad, de az FSB 166 helyett 133 lesz, illetve ha nem szorzózáras bartont rak bele az ember akkor szorzó növeléssel még akár a gyári órajelnél is több kihozható a Bartonból. De ha nem akarsz sok macerát akkor vegyél bele egy Tbred 2400+ ( ebből csak B-s, azaz jó van). És ezt még egy kicsit húzni is lehet majd benne 133-ról 150-re szinte 100% hogy menni fog, illetve 147-nek mindenképpen mennie, kell, de lehet feszt is adni kell már. Nekem alapfeszen ment a 2100+(1733MHz)procim 2600+(2100MHz)14X150-en ECSK7S5A-ban, a szorzóállítást lábdrótozással állítottam át, ellentétben a PRO változatú alaplapokkal, amikben már lehet biosból is ha jól tudom.
A csúcsom AZ ECSK7S5A-val 2283MHz volt fesz emeléssel., amit szintén drótozással oldottam meg
[Szerkesztve] -
-
hm
aktív tag
válasz
Intelligencs #921 üzenetére
Esetleg valami Applebred Duron. (1400-ast nem találni, 1600-as használt piac, 1800-as még talán a boltokban is akad.) Viszont valóban figyelj arra, hogy ne Barton legyen, illetve 133 MHz-es fsb-n járjon a proci.
-
zso73
veterán
válasz
Intelligencs #921 üzenetére
2600+ a vége a lapnak! De csak 266-os /133MHz/ XP mehet bele!!!!!!
-
Melyik a legutolsó proci, ami ebbe a lapba belemegy? 2400+ -os? Nincs valakinek egy eladó procija, ami jó lenne ebbe a lapba? Egy 800-as Duron-t szeretnék lecserélni egy barátom ilyen típusú lapjában, szóval valami Athlon XP kellene...
-
zso73
veterán
Emlékszik valaki arra,hogy az első XP procit támogató K7S5A-nak mi volt a verzió száma? Sys 900 LAN, 7012 hang csip.
-
mcroberto
tag
hy all!
nékem egy k7s5a pro rev 5.0 ám van, remek kis lap eddig komoly probléma nem volt vele. a kérdésem az lenne jó ebbe is a cheep biios? és abbol melyik mert van vagy 4 féle ver. plz helpeljetek már rajtam! köszi szépen, 1700+ os palo van benne. meg vagyok vele elégedve, annak idelyén 8500 ért vettem zsí ujjan. plz help thx.
Robee
dchub://syndicate-hub.no-ip.info:2222
[Szerkesztve] -
petakpa1
őstag
Előjött egy hiba a jó öreg kis K7S5A-mal, hátha találkozott már valaki vele...
A gépben egyebek mellett egy AGPs nVidia videokártya, és egy Pinnacle TV kártya van, amiket a lap mindenképp a 3-as és 4-es IRQ-ra rak. Ez még ok is addig amíg nem akarom használni valamelyik soros portot, mert onnantól kezdve az kisajátítja a fenti két IRQ egyikét, és akkor a két kártya közös megszakításra kerül. Ekkor viszont a TV kártyán való csatornaváltásoknál random fagy a gép, vagyis a két kártya nem szeret közös megszakításon lenni.
Tehát az lenne a kérdésem, hogy hogy lehetne rávenni a lapot, hogy pl az nVidia kártyának a 7-es IRQ-t adja, ugyanis azon nincs semmi, mivel a párhuzamos portot letiltottam. Vagy akármi más is jó, csak a két kártyának külön megszakításra kéne kerülnie.
[Szerkesztve] -
zso73
veterán
Zsoltika Bioszt frissít!
Találva jó kis biosz+ flash progi. Frissítés DOS-ból. Success!! RestartA gép nem mén!
CMOS reset. Elindul a gép, de csak alapon. Semmit nem lehet állítani a bioszban, mert utána reset kell! Nem indul a lap. Vissza egy másik biosz. A gyári.Minden műxik. De a hálókártyának nincs MAC adresze. Keresgélés progi +van.Faq olvasgat kód leolvasás a lapról. MAC gyártása a címnek.Me nem látja a kártyát! XP telepít!
Így most tudok írni!
Tehát ebből mi a tanulság? Ha műxik a géped, ne csesztesd a bioszt!!
Valakinek meg van a 10.28-as bioisz? Azt még fel kellene tennem, mert ez nem az igazi. -
nemtommi
senior tag
-
wassermann
addikt
Ha jól emlékszem, a 100/133 és a 133/100 mintha véletlenül felcserélve szerepelt volna a BIOS-ban. Ennek köszönhető, hogy megkavar a m75/p100, illetve a m133/p100.
Egyet viszont tudnod kell! A K7S5A SiS chipset-jének nem erőssége az aszinkron mód, szinkronban viszont stabilan fut CAS2-n is. Emiatt nem járattuk soha aszinkronban, hanem inkább az időzítéseket vettük vissza. Ha veszel egy 400as 3,5-ös DDR RAM-ot, akkor az a 100 körüli FSB-n vígan megy majd CAS2-vel! Én is így használtam.
[Szerkesztve] -
kem
addikt
Miért van az, hogy ha DDR ramot teszek az alaplapban, és a BIOS-ban 100/133-ra állítom, akkor csak 75MHz-en használja a ramot, nagy ritkán pedig tényleg 133MHz-en?
-
wassermann
addikt
Két éve nekem is ilyen konfigom hasított. CHEEPOBIOS-sal tunningolva 1210MHz-en (FSB:110). Sajnos ezt a fajta Durcit (Morgan) ennél nem lehet feljebb húzni, bármit csinálsz.
-
kem
addikt
Jobbra fel, mert most lett egy ilyen lapom egy 1100-as Morgan magos duronnal
-
Basmacskin
aktív tag
válasz
nemtommi #902 üzenetére
szóval van az a dram timing, asszem 2t vagy 3t, meg ilyenek. kkor ezekszerint a legnagyobbra tegyem. A másikat meg slowra. Van olyan is, hogy i/o compensation, azt ne bántsam? De nem értem, miért kell a memókkal vacakolni, hisz elméletileg 400-asak, ez a lap meg 200-on hajtja őket... Végső célom a 166 mhz, bár félek tőle hogy ez aszinkron - legalábbis remélem nem...
-
nemtommi
senior tag
válasz
Basmacskin #901 üzenetére
Igen, plusz a másik oldalon is van egy beállítás. Az, ha jól emlékszem kétállású. (Fast/Normal?). Emellett a számokkal szereplő beállításokat tedd a legnagyobbra.
-
Basmacskin
aktív tag
hát énnekem konkrétan ilyen van a bioszba: DRAM speed: SLOW/NORMAL/HIGH/ULTRA
szal tegyem slowra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- Suzuki topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest