Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tvamos

    nagyúr

    válasz PuMbA #41111 üzenetére

    Teljesen "beleszerettem" a onedrive azon szolgaltatasaban, hogy elokeresi az aznap keszult kepeket. Persze, emlekszem az eszemenyekre... de ez, hogy eszembe juttatja, milyen klasszat kirandultunk tavaly elott ugyan ez nap... az piszok jo. Meg akkor is, ha a legjobb pillanatrol epp lemaradtam, es emlekszem ra, nem felejtem el sosem, de megsem jut pont az eszembe.

    Nagyon franko dolog a jo memoria, a fenykep meg szinten szuper dolog. Neha eloveszek veletlenszeruen kepeket, es nezegetem. Foleg, miota egyedul vagyok... meg a COVID dolog miatt megjobban magam vagyok.

    (#41116) Donki Hóte
    Aki kertben (sőt, még a lakásban is) futkorászó gyermeket akar fényképezni, az biztosan nem fix obival teszi ezt, hanem egy minimum háromszoros átfogású zoom obival
    A legtobbjuk mobillal fotoz, tehat fix objektivvel. Ahoz kepest egy zoom nagy elorelepes. Onnan a kovetkezo lepes az, hogy a sokkal nagyobb meretu, ISO-ban es dinamikaban is jobban teljesito szenzorra tesz egy fenyeros fixet, hogy ne kelljen villogtatni, vagy hasznalja a fenyevekkel jobb (tudom, a fenyev tavolsag mertekegyseg...) vazba beepitett vakut, esetleg akar mar derit is, vagy hasznal kulso vakut taviranyitoval... 1000 lehetoseg van ma mar aranylag megfizetheto aron, es mind-mind mukodhet mar teljesen automatikusan. Nem kell mindent manualban csesztetni. Mire belonem manualisan az expo-t el is mulna, amit fotozni akarok, a gep meg megcsinalja 200ms alatt.

    De mondom, ezek az en szempontjaim, ha most keresnek megint gepet, akkor meg tudnam fogalmazni, az egy masik kerdes, hogy elhajtanatok tanulni... pedig nem ez a problema. Ha sokat gyakorolnek... de nincs ra ido, es kedvem sincs hozza, es ez nem is opcio annak, akinek nem a fenykepezes az elsodleges hobbija.

    [ Szerkesztve ]

    "Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

Új hozzászólás Aktív témák