Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz hcl #31000 üzenetére

    Biztosíték? Én valami komolyabbra gondoltam, mondjuk egy rendes szűrőkörre. Mert, hogy a biztosítékokat (még a gyorsakat is) a nanoszekundum nagyságrendű csúcsok röhögve állva hagyják... ;)

    "OK, egy telefontöltőben nincs védelem. De egy rohadt drága vakuban azért illene."

    A gyártók nem foglalkoznak ezzel, mert csak feleslegesen drágítaná a terméket. Meg minek zsúfolják bele, amikor készen is megveheted?

    "Az egy rendes powerbank, csak van rajta egy napelem is, miért nem lehtne? haver most építget ilyeneket szabvány 18650-ekből."

    Nálam a jó hatásfokú töltés max. 3 óra, de leginkább 1. Nem véletlen, hogy a telefonok, laptopok, stb. eszközök is mind ennyi idő alatt töltik fel az akkuikat: az ember használni akarja, nem pedig azt nézni, hogy hogyan nő töltés közben a bitkolbász a kijelzőjén. ;)

    "Nem csak ez a két cég gyárt fényképezőgépet... Tükröst sem."

    Ez így igaz, Sonynál meg Pentaxnál van pár modellen.

    "Ja, nem egy rendszervakun is van külső tápcsati."

    Amibe csak elemes akkupakkot tudsz dugni (gyárilag és utángyártottban sincs hozzájuk hálózatról üzemelő).

    "Sok videokamera megy külső tápról."

    Valóban, mert a videokameráknál elsődleges a folyamatos, megszakítatlan felvétel biztosítása, ezért a kezdetek óta külső tápról is üzemelnek (sőt a stúdió kamerák csak arról). Egyébként visszatérve az eredeti kérdésre: hány olyan videókamerát láttál, ami gyárilag USB-ről tölti az akkuját? ;)

    "Biztonsági kockázatot már maga az akku is rejt, hiszen szépet tud durranni, mégis van a gépekben. Amennyi minden belekerül mostanában egy fényképezőgépbe, csak szándék kérdése lenne."

    Szerintem nem látjuk a fától az erdőt: minek szórakozni egy akku powerbankról való töltésével (amit szintén fel kell tölteni), amikor azt a powerbankot direktben is lehet a géphez tápegységként csatlakoztatni, ergo egy feleslegesen töltendő láncszemmel kevesebb. :)

    D.I.Y. :)

    Innentől befejezettnek tekintem a témát, mert eléggé elúsztunk vele az OFFolás irányába. Max. PÜ.-ben, ha folytatni szeretnéd. ;)

    [ Szerkesztve ]

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák