Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kiskornel

    addikt

    válasz bszotak #12023 üzenetére

    A fókusz a fák koronáján van. Mélységélesség miatt az előtérben levő tárgyak homályosak, ez természetes. 18mm-en a mélységélességbe ugyan sok befér, de 100%-os nézethez sokat kell rajt élesíteni. Főleg, ha tág rekeszt használsz. Az F3,5 mint tág rekesz 100%-os nézetbe produkálhat némi lágyságot... az 1/15s-os záridő kézből nem elfogadható. Ha valaki pixelkukkolni akar, akkor ez még IS mellett is legyen egy 1/30s. (most jönnek majd az én így kitartottam című megjegyzések, de most egy kezdőnek magyarázzuk a dolgot, aki pixelkukkolni akar.).

    Amit tehetsz:
    - Állványt használsz és lerekeszeled F8 környékére a gépet. Időzítő vagy távkioldó használata javallott. Ha állványon van, kikapcsolod az IS-t.
    - A témához állítod be a fényképezőt. Záridő olyan legyen, amit kitarthatsz és nem mozdul be a téma sem.
    - P módot elfelejted. Av és a Tv a te barátod.
    - Megismerkedsz a mélységélesség fogalmával, és a témára fókuszálsz.
    - válassz kisebb Megapixel beállítást.

    A mélységélesség kalkulátorok által kiadott értékek 15MPx esetében kb. 50%-os nagyításra vonatkoznak. Ha 100%-ba szeretnél tutti éles képeket, ahhoz érteni kell nagyon a géphez és az utómunkához. Sry, de ez a DSLR kategória.

    Nagyon rossz tesztfotót készítettél, mert itt a mélységélességtől elkezdve a bemozdulásig minden lehetséges. Napos helyen kellett volna, valami statikus témát, 18mm-en 10m-re és 2-3m-en belül legyen az elvárt élesség...

    [ Szerkesztve ]

    http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Új hozzászólás Aktív témák