Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • dezz

  nagyúr

  válasz slett27 #1753 üzenetére

  ''az Intel 2009-ben integrálja a memvezérlőt''
  (Állítólag nem minden szegmensben.)

  ''lehet AMD túl korán tette, feleslegesen, vagy vmit nem tudott megoldani talán ?''
  Alapvetően azért volt rá szükségük, mert vonalszélességben állandóan le vannak maradva (az összes piaci szereplőhöz hasonlóan, lévén az Intel van ebben az élen), így csak jóval kevesebb L2-vel gazdálkodhattak. (A cache ugyebár a memóriahozzáférést igyekszik kiváltani.)

  De megközelíthetjük máshonnan is: a P4 IMC nélkül is sokat fogyasztott, így az nem fért volna bele a keretbe. Ezért ráálltak a minnél nagyobb L2-re (megtehették - bár ez náluk sem ''ingyen'' adatik meg, hiszen nagy ferületet visz el), hogy ennek hiányát kompenzálják. Core2-nél is rontotta volna a fogyasztási mutatókat a dolog, ezért itt is a cache-növelési stratégiát vitték tovább. A Nehalemnél viszont már nem halaszthatják tovább a lépést.

  ''Vagy a Compaq-Alpha buszrendszer elavult a GTL-hez képest (ez kizárt amúgy ).''
  Mármint a HT-nél? Nem, egyátalán nem elavultabb, de nem emiatt kellett az IMC.

  ''Mert ugye a Core2 architektúra IMC nélkül is gyorsabb mint az X2 IMC-vel, akkor miért jönnek egyesek a RAM sávszéllel, meg hogy Integrált memvezérlő ilyen megy olyan hűdejó.''
  Hát jó is, hiszen részben ezáltal nyert a P4-gyel szemben (alacsonyabb memória-késleltetés). Sávszélben a Core2 is gyengébb, mint a K8, csak ez nem sokat ér, ha a mag jóval gyengébb, és így nem igazán tudja kihasználni. Azonban K10-nél az eddiginél is nagyobb memsávszél és eddiginél is alacsonyabb átlagos késleltetés erős maggal fog párosulni.

  [Szerkesztve]

 • #95904256

  törölt tag

  válasz slett27 #1753 üzenetére

  Én kifejezetten örülök hogy az AMD már integrálta a memóriavezérlőt. Jóval ksiebb memóriakésleltetések érhetőek el. Pl. most is egy olyan programon dolgozom aminél ez különösen fontos. Ez fog futni majd az új AM2-es gépemen... :)

Hozzászólok Aktív témák