Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • dezz

  nagyúr

  válasz robyeger #1799 üzenetére

  ''-Azt hogy pl. egy SSE utasítás miként terheli a magokat (milyen mikroutasítások sorozataként hajtja végre a proci) nem tudod befolyásolni, hiába DOS alatt futatod az x86-os utasításaid.''
  Nem akarom elsietni, hogy ''oltári marhaság''-naknak gondoljam ezt, ezért megkérdezem: szerinted egy (1-szálas) kód SSE utasításait csak úgy ide-oda osztogatja a proci a két magja között? Sőt, szerinted 1-1 SSE utasítás mikro-op-jait is szétosztogatja?

  [Szerkesztve]

 • #95904256

  törölt tag

  válasz robyeger #1799 üzenetére

  robyeger: Azt hogy pl. egy SSE utasítás miként terheli a magokat (milyen mikroutasítások sorozataként hajtja végre a proci) nem tudod befolyásolni, hiába DOS alatt futatod az x86-os utasításaid.

  Valóban nem tudom befolyásolni. De nem is akarom. Elég tudnom hogy ha egy programot elindítok az egyik magon, akkor annak az összes utasítása azon a magon fog lefutni.

  robyeger: A magasabb órajel azért kell, hogy a különböző alapórajel és szorzó beállítások között markánsabb transzfer teljesítmény különbség képződjön.

  Valami konkrétumot tudnál mondani?

  Mert pl. a 2000MHz-es mag esetén az álábbi beállítások tesztelésére gondoltam:
  CPU=10*200=2000 ; HT=5*200=1000 ; RAM=2000/5=400
  illetve
  CPU=8*250=2000 ; HT=4*250=1000 ; RAM=2000/5=400

  Itt 25%-os a CPU alapórajelének különbsége úgy hogy a többi órajlfüggő komponens változatlan frekvencián működhet, így a mérési hiba szinte jelentéktelen. És a lényeg az hogy magórajel változásának és a mérési hiba hányadosának értéke legyen minél nagyobb. Ennek a hányadosnak kell ''látványosnak'' lennie hogy az eredményt ne lehessen kifogásolni. Itt a mérési hiba közel nulla lesz, vagyis ha kimérek valami különbséget ( amiben egyelőre kételkedem hogy létezik ), akkor azt el kell fogadni hogy úgy van.

  szerk.: Bocsánat, lehet hogy a RAM-nak osztója van... :)

  [Szerkesztve]

 • Rive

  addikt

  válasz robyeger #1799 üzenetére

  -Azt hogy pl. egy SSE utasítás miként terheli a magokat (milyen mikroutasítások sorozataként hajtja végre a proci) nem tudod befolyásolni, hiába DOS alatt futatod az x86-os utasításaid.
  Hubazz. Azt eddig is elég jól lehetett látni, hogy tkp. fingod sincs a proci alacsony szintű működéséről, de ez azért még tőled is durva :(

  [Szerkesztve]

  /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés