Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Roxbury

    őstag

    Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni, hogy az olyan sima processzoroknál, amik nem APU-k, és nincs az alaplapi integrált videókártyában szinte semmi extra dolog, pl nemhogy UVD3, hanem szinte semmi, tehát önmaguk erejéből még a HD videók gyorsítására sem képesek, pl.: Intel integrált megoldásai, azoknál ugyanúgy nincs semmi probléma, mert processzor erőből megold mindenféle dolgot, mint ahogy az APU a saját IGP-jéből nem? Csak itt a proci dolgozik gondolom, nem az APU IGP-je. Fogyasztás nem szempont jelen esetben.
    De, ha ez igaz, akkor nem látom értelmét igazán az APU-knak, mert teszem azt, vesz az ember egy 3GHz-s Athlon II X4-et mondjuk 20 ezerért és ezzel akkor simán processzor erőből meg tud oldani mindenféle dolgot, amit mondjuk a 35 ezres A8 nem?
    Nem játékra kell, tehát az IGP nem fontos, viszont az, hogy megfelelően gyorsítsa a FULL-HD filmeket, meg a netes tartalmak is röccenés nélkül fussanak 5 év múlva is, az kell.
    Ezért kérdezem a dolgot.
    Mert akkor inkább lehet váltok valami alap 4 magos Bulldozer-re (a legalapabb is 3.5Ghz-ről fog indulni állítólag) és akkor azzal kiváltható ez a röccenésmentes film + netes tartalom gyorsítés pusztán processzor erőből nem? Mert, ha igen, akkor számomra gyakorlatilag tök felesleges lenne akármilyen APU, mert akkor inkább csak sima procira költök.

    | Galaxy S23 | Watch5 Pro |

Új hozzászólás Aktív témák