Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Oliverda

    félisten

    válasz dezz #7097 üzenetére

    "Úgy, hogy azok végzik a lényegi munkát, a "mag" pedig csak egy szó..."

    Ezt nem is tudtam. :DDD Viszont legjobb tudomásom szerint sehol nincs szabály vagy megkötés arra, hogy hány FP SIMD vagy INT ALU egységnek kell meglennie ahhoz, hogy magnak lehessen nevezni egy egységet. Ergo sok értelme nincs ilyen alapon összevetni eltérő architektúrákat a magszámot illetően. A Sandy Bridge-t négymagosként árulja az Intel, a négymodulos Bulldozer-t meg nyolcmagosan fogja majd az AMD. Ezen felül még mindig azt mondom, hogy nagyon eltérő (lesz) a két architektúra. Az órajelekről még szinte semmit sem tudunk az utóbbi esetében, pedig ez nem éppen egy elhanyagolható dolog.

    "A L1 sokkal szervesebb része a magoknak, mint a L2, a L3-ról nem is beszélve. Főleg desktopon."

    A Bulldozer-nél az L2 is elég szerves részt képez, bár a fenti kontextusban nem nagyon számít, hogy mi mennyire része minek.

    "Csak attól félek, így nem fogják olcsón adni. Ezért reménykednék egy kisebb változatban (is)."

    Amennyiben nem csak a feljebb linkelt írás 6. oldalát olvastad el, akkor gyanítom, hogy tudnod kellene, hogy valószínűleg lesz natív 2 modulos megoldás is 4MB L3 cache-vel. Ott van az utolsó oldalon a hivatalos slide.

    "Jövőre viszont a mainstreambe is (2nd gen.?) Bulldozer alapú APU kerül, szerintem tuti kisebb cache-sel. (Már csak azért is, mert kell a hely az IGP-nek.)"

    Nem valószínű mert a Trinity-ben csak 2 modul lesz, és mint tudjuk ezek ketten összesen durván 62.0 mm² terültet foglalnak el. Marad még elég hely az egyéb részegységeknek így is bőven.

    "1 Bulldozer modul + 2 MB L2 vs. 2 Llano mag + 2x1 MB L2."

    Ezek szinte ugyanakkora területtel rendelkeznek. Vagy hol kellene itt lennie a 100%-nak? Úgy értetted, hogy 1 Bulldozer modul + 2 MB L2 területben durván a 100%-a 2 Llano mag + 2x1 MB L2 területének? Mert ez még így kb. igaz is.

    [ Szerkesztve ]

    "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

Új hozzászólás Aktív témák