Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • leviske

    veterán

    válasz zsolt320i #6768 üzenetére

    Ne feledjük, hogy anno az AMD marketingesei a 9950-eshez mérték a 940-est. Szóval a különböző órajelek nem nem jelentenek semmit. (Szóval az is lehet, hogy ezt a Bulldozer 2GHz-en tudta, az is lehet, hogy 4GHz-en. Nem tudjuk, hogy végül milyen órajeleken fognak érkezni a processzorok és azt sem, hogy az órajelnövelés mennyire fogja dinamikusan növelni a teljesítményt. Ettől függetlenül újra felhoznám a Radeon vs. GeForce példát, ahol senkit nem érdekel, hogy más órajeleken ketyegnek a GPU-k, míg hozzák az adott teljesítményt.)

    Amúgy meg -ahogy Oli is írta- azt vegyük figyelembe, hogy ez 8 modul vs 12 mag, szóval hiába kommunikálja le az AMD az Interlagost 16 magosnak és a Valencia/Zambezi-t 8 magosnak, messze nem ez a helyzet. A CMT -tudtommal- x1,8 szorzót ígér 1 mag teljesítményéhez viszonyítva, szóval -ha hozza az igért maximumot- kb ~14 magosnak tekinthető az Interlagos.

    MÁS: Arról viszont egy jártasabb felvilágosíthatna, hogy mi van akkor, ha egy adott program csak annyi szálat igényel, ahány modul van a processzorban?

    Konkrétabb példa:
    Ha a Dragon Age négy szálon fut, akkor egy teljes értékű, 4 modulos Zambezi hogy hajtja meg? Csak 2 modult fog a munkára és azok dolgoznak 2-2 szálon, vagy mind a 4 modult befogja és 1-1 szálra jut az a bizonyos x1,8 teljesítmény?

    Rémlik régebbről, hogy hogyha 1 szálon kell csak dolgoznia egy modulnak, akkor kijön az az x1,8 erőtöbblet, de jó lenne, ha valaki ezt megerősítené.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák