Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    válasz csatahajós #6091 üzenetére

    Ütős lesz... Ez lényegében az SMT újabb továbbfejlesztése. Egy kis P-SMT + egy kis CMP-SMT + adatcsere a pipeline-ok között, in the mix. :) Egyszálas végrehajtásnál meg több erőforrás áll majd azon szál rendelkezésére. (De hogy ez utóbbi mennyit jelent a gyakorlatban, az kérdéses, hiszen a mai programok többsége a superscalar jelleget is alig használja ki, mármint a gyakotlatban az IPC 1.0 körül alakul. Bár, ez sokszor az egymás utáni műveletek egymástól való függőségei miatt van, és ha több pipeline van, talán ezügyben is lehet valamit tenni.)

    Megjegyezném, a processzálás és cache-kezelés elméleti metódusait általában nem a procigyártók dolgozzák ki, hanem neves egyetemek. A procigyártók ezeket implementálják, azaz átültetik a gyakorlatba.

    Btw, nemrég olvastam, hogy az AMD procijai tervezési munkálatainak java részét Indiában végzik, mármint az AMD indiai tervezőirodáiban. Szám szerint kb. 800 mérnök dolgozik ott nekik... Az Intel procijait meg újabban javarészt Izraelben tervezik. Érdekes vetélkedés... :)

    Ja, ez volt már?
    AMD Phenom II TWKR Black Edition Processor @ ebay
    Winning bid: US $11,600.00 [link] :Y
    A bid historyt is érdemes megnézni... :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák