Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csatahajós

    senior tag

    válasz Bluegene #5635 üzenetére

    Ha a nincsenek rendesen kihasználvát az FPS játékokra érted akkor 100%-osan egyetértek. Amúgy nagyon nem. A processzortervezést még mindig a szerverpiac mozgatja, sőt a Nehalem után egyre inkább ebbe az irányba is tolódik szerintem a jövő pár generáció haszna is (bár a Sandy Bridge állítólag megint a laptop vonalat fogja célozni úgy mint a Merom/Penryn). Az AMD-t is lényegében a 4 és 8 utas szerverprocijai tartották/tartják életben, mert ott van a nagy lé és a nagy eladás.

    És gondolom abban viszont te egyetértesz velem hogy szerver vonalon viszont nagyon is ki van használva a több mag.

    Asztali vonalon aki FPSezek 90%ban annak igen, aláírom hogy fölösleges a 4 mag. De szerencsére (és nem sértésnek szánom senki felé) nem csak ők vesznek komoly gépet.

    Én pl. startégiát játszom ami nagyon szépen dolgoztatja mind a 4 magot ha kell, de 2-re szinte 100%osan skálzódik és így marad a háttérbe még 2 szál amin szinte mindennap valamit vagy tömörítek vagy konvertálok vagy egyéb háttérművelet megy. Sajnos viszonylag kevés időm jut a gép előtt (mármint kevesebb mint amennyit szeretnék :D) ezért fontos hogy egységnyi idő alatt több dolgot tudjak elvégezni és nagyon kényelmes h amíg tömörítgetek stb addig kénylemesen játszom. Ráadásul AMD vonalon egy tisztességes 2 magoshoz képest nem is volt 2X az árdifferencia, úgyhogy nekem maximálisan megérte.

    Az egészből csak azt akartam kihozni, hogy ez erősen szubjektív hogy mi az hogy nincs rendesen kihasználva. És biztos vagyok benne, hogy sok olyan felhasználó van még mint én.

Új hozzászólás Aktív témák