Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shabbarulez

    őstag

    válasz fLeSs #4858 üzenetére

    Nagy kérdés lesz ennek az SSE5-nek a támogatottsága. Esetleg valaki aki beleásta magát, az milyen eltéréseket lát SSE5 és Intel féle SEE4.1,4.2 valamint az AVX között? Lesznek közös pontok vagy teljesen más irányba indult el a két gyártó és teljes az inkompatibilítás?

    Véleményem szerint is a softwaren és a hardwarek támogatottságán fog múlni minden, a nélkül valóban nem lesznek ezek többek mint CPU-Z-s érdekességek. Ilyen fronton az Intel háttere biztos hogy kellő mértékű lesz, kérdés AMD mennyire tudja érvényesíteni magát. NVidia különálló GPGPU szerintem ezen a téren fog elhasalni, hiába lesz benne nagy hw erő, ha sw oldalról nem lesz támogatottság, akkor nem lesz több mint papírnehezék GP szempontból.

    Az őszi IDF-en az egyik előadásban volt pár érdekes mondat. Amikor az AVX-ről beszéltek majd később a Larrabeeről akkor igencsak erősen hasonló szöveg ismétlődött, ami erősen arra engedett következtetni hogy a Sandy Bridge és a Larrabee között talán az AVX lesz a közös pont programozás szempontból.

    Itt van pár PDF AVX-ről: [link] ebből az derül ki az AVX úgy van tervezve hogy a kezdeti 256 bites szélességről a jővőben tovább lehessen bővíteni 512 és 1024 bitre. A Larrabeeról meg azt tudni hogy igen széles SIMD képességgel fog bírni. Mi van akkor ha mindkettő prociban benne lesz az AVX de Sandy Bridge-ben 256 bites formájában, Larrabeeban meg már 512 vagy 1024 bitesen. Így sw oldalról ez egy jól portolható megoldást jelent majd, főleg Intel Ct párhuzamos sw fejlesztései és compiler megoldásai tükrében amit már jó ideje fejlesztenek Larrabee és gyanítom AVX felé, legalábbis korábbi demonstrációs slideok a nemrég bejelentett AVX után más megvilágításba kerülnek, mert ezek korábban utaltak hasonló 256,512 és 1024 bit széles SIMD képességre.

    Kíváncsi leszek Fusionnál ez hogy lesz megoldva, proci oldalon ott lesz az SSE5, de kérdés az APU-k programozása milyen lesz. Marad a hagyományos GPU-s módi vagy lesz-e valami közös pont, ami a sw portolást támogatja,1xűsíti?

Új hozzászólás Aktív témák