Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shabbarulez

    őstag

    válasz fLeSs #2804 üzenetére

    Lehet hogy az AMD-nek volt 1 hónappa több ideje, de elég irreális indulási céldátumokat is tűztek ki, amikor sorra toltak maguk előtt. Ez azért hozott túl pozitív megitélést számukra. Az Intel meg kitűzött egy dátumot és úgy tűnik szokásukhoz híven tartsák is magukat ahhoz.

    Ráadásul a januári Penryn tape out függvényében még meglepőbb volt a szeptemberi Nehalem demonstráció.Alig 8 hónappal később már volt egy újabb generációs 45nm-es termék. Ha ennél is tartanák magukat egy hasonló 10 hónap tömeggyártás kifutással jővő júliusig akár el is indulhatna a Nehalem. De szerintem hacsak nem húz elő valami nagyot az AMD a kalapból amire lépniük kell, nem fogják megtenni, kivárnak vele jővő őszig. És így lesz egy évük amíg szépen tesztelgethetik, finomítgathatják és akkor nagy valószínűséggel elérhetik a 2005 év végén beígért 4 Ghz-es Nehalemet.

    Az AMD októberben beszélt először arról hogy 45nm-en tesztelik a procijukat, ez egy hónap többlet a Nehalemhez képest. Nem túl valószínű hogy előbb lesz 45nm-es procija AMD-nek mint Nehalemje az Intelnek. Gyanítom megint közel azonos időpontban jelennek meg, valamikor majd jővő ősszel.

Új hozzászólás Aktív témák