Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fLeSs

    nagyúr

    válasz dezz #2800 üzenetére

    "Azért megnézném, hányas stepping - mint írtam, az Intelnek valószínű több ideje volt még finomítani [ :DDD ] rajta piacra dobás előtt. Így szokták, vélhetően ezért tudnak kijönni kapásból csúcsprocikkal, és miután a türelmetlenebbek jól bevásároltak, jöhetnek az olcsóbbak. :D"

    Nemtom, hogy mikor volt a Penryn tape-out-ja, ennek utána lehetne nézni, de most fexem le. :D Ettől függetlenül ez az első 45 nm-es procijuk, viszont az AMD-nek nem ez az első 65 nm-es procija. Viszont a 65nm-es K8 (Brisbane) skálázódásából jól látszik, hogy annak a procinak nem is szenteltek túl nagy figyelmet, talán elkapkodták, talán már inkább a K10-re összpontosítottak, és ez megbosszulta magát, és ezért nem olyan jó a K10 kihozata. De lehet, hogy nem. :DDD

    "k még nem, de mások már igen:
    R600: 420mm2
    G80: 484mm2"

    Ez igaz. De ne felejtsd el, hogy a GPU-kat általában ráhagyással tervezik, tehát eleve több shaderproc/pipeline/stb. cucc van bennük, mint amit végül aktiválva hagynak. Legalábbis sok esetben ez a helyzet. Meg ahogy én tom a CPU sokkal komplexebb felépítésű, mint a GPU.

    "I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

Új hozzászólás Aktív témák