Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • csatahajós

  senior tag

  válasz joysefke #22313 üzenetére

  Tudom, én ugyanezt mondom, arra reflektáltam, hogy pont ugyanez a helyzet a 16 magossal is, mint a TR-rel. Sok oka lehet a csúszásnak, de miért ne adnának ki egy jól jövedelmező csúcs terméket, amikor a konkurencia a kanyarban sincs és simán kérhetnek érte 800-900 vagy akár még 1k USD-t is, a TRnek még így is marad tér felfelé, a 2-es szériás csúcs TR is 2k USD (és nincs kőbe vésve, hogy nem lehet 16 magos TR, az első generációnál is volt 8 magos úgy hogy AM4be is az volt a csúcs)....

  #22316: miért fulladna ki ne viccelj? Csak amikről pletyka szinten hallani, már abban is rengeteg lehetőség van (2 helyett 4 thread per core, L4 cache HBM-ből, stb stb) és nem zárható ki, hogy IPC-ben is tudnak még tovább erősödni, ha nem is ennyit egy lépésre mint most. Amenynire Lisa Su mondta, Zen 4-ig (nem Ryzen, hanem ZEN) megvannak a tervek és nagyjából tudják hozni ezt a generációs ugrást minden lépcsőnél. Eddig amióta Lisa van a kormánynál bejött amiket ígért, 95%-ban....

  Jah és ami a gyártástechnológiát illeti, ott is pariban lehetnek. Szerintem amit Linus mond a videóban, hogy a jelenleg tudható infok alapján legalább 2021-ig biztosított az AMD fölénye nehéz elvitatni mostmár a tények ismeretében. És ez elsősorban a szerver fronton fog nagyon fájni az Intelnek, a desktop mint tudjuk azért másodlagos (vagy harmadlagos ha a laptop piacot is veszem).

  Persze nem kell temetni az Intelt, sőt az agyelszívás amit mostanában csinálatak azért előrevetíti, hogy a birodalom keményen vissza fog vágni 2021-22 körül, de addig az ilyen i9-9900KFC-kel inkább csak égetik magukat.

  Totál off topic: tudom nyelvészkedés stb, de itt a topikban is tök sokan használják a desktop gépekre a PC kifejezést és a laptop/notebook-ot a mobil gépekre. Szvsz a PC még mindig Personal Computert jelent, amibe beletartozik mindkét kategória, nemde?

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák