Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Simid

    senior tag

    válasz -FreaK- #22141 üzenetére

    Hogy kell ezt elképzelni? Van egy "szivárogtató" aki belsős infokat tud, amik viszont csak iránymutatók? Hogy lehet, hogy a megjelenési dátummal a forrás fél évet téved, de amúgy a többiben igaza volt? Szerintem ilyen nincs.

    Az AdoredTV leakről azért lehet biztosan tudni, hogy fake mert a megjelenése pillanatában biztos, hogy még az AMD sem tudta az árakat meg a pontos specifikációkat (és talán még most sem), tehát nem is volt mit leakelni. Ezt persze mi azóta tudjuk csak, hogy az AMD jelezte, hogy a megjelenés év közepén lesz.

    Az APU-król és a valószínűleg még tapeout előtt lévő Naviről közölt infok már csak hab a tortán. Milyen forrás az ami árakat, elnevezést és körülbelüli teljesítményadatokat tud egy nem is létező termékről, de nem tud a pár hét múlva bejelentésre kerülő Radeon VII-ről?

    Iránymutatókat én is tudok ám közölni!
    A Zen2 15% IPC előnyt fog hozni, az max órajel 4.8Ghz. A Ryzen 3000 széria 6-16 mag között fog skálázódni, chiplet dizájn lesz és 150$ lesz a legolcsóbb modell, míg 500$ a legdrágább 16 magos.
    Ezeket már decemberben is ugyan így tippeltem volna és valószínűleg nem fogok 5-10%-nál nagyobbat tévedni semmiben. Még akkor sem ha összeállítanám a teljes Ryzen termékskálát kitalált adatok alapján. Most akkor én is menő leaker vagyok?

    Jim amúgy kb minden leaket máshonnan lopkod össze. Ez a szóban forgó is kb ugyanezen adatokkal megjelent pár nappal előtte a redditen (magyarázkodott is miatta a videó elején). A chiplet dizájnra, bérgyártóra vonatkozó vagy a 64 magos epycről szóló infok is mind feltűntek korábban máshol a neten. Szerintem eddig csak jól tippelt, hogy mi a hiteles és mi nem. Most viszont csúnyán mellényúlt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák