Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    Jim a dátummal kapcsolatban talán valóban tévedett. És az elején biztosra vette ő is a mainstream chiplet összeálítást, később megtévesztette, hogy az IO die-ról sehonnan nem jött visszajelzés. Ha ez utóbbit figyelmen kívül hagyjuk, akkor mondhatjuk, hogy bejött a chiplet, amit sokan vártak és bár ami bemutatatásra került, nem erősítette meg egyértelműen az általa közölt leaket, de a a bemutatott anyag és a chiplet felépítése egyáltalán nem is zár ki a táblázatból semmit.

    Lehetséges 12 vagy 16 magos Ryzen 3k piacra vitele. A memóriia sávszélesség miatt nem aggódnék, a 64 magos Rome esetén pont ugyanannyi sávszélesség jut 1 magra, mint egy 16 magos ryzen esetén. Ettől még lehet, hogy nem fog megjelenni, de technikailag lehetséges a táblázat.

    Ahogyan technikailag lehetséges a kihagyott helyre igp-t pakolni. Amire szerintem elég nagy szükség is lenne, nem az IGP ereje miatt, sokkal inkább, hogy legyen a lapkán megjelenítő, ami irodai felhasználásra is alkalmassá tesz egy erősebb 6-8 magos procit. Szerintem az OEM-ek is örülnének ennek.

    A CB demó, illetve minden ami bemutatásra került azt bizonyítja, hogy valóban odébb van a rajt. nem pár hónap. Meggyőződésem, hogy azért csak ennyit láttunk, hogy a nem pár hónap alatt, míg piacra kerül ne sértse a Ryzen 2 (és esetleg TR) eladásokat. Most a "többet vártunk volna" csalódás mellett azért mindenki tudja, hogy a ryzen 3k el fogja érni a 9900K teljesítényét és esélyes, hogy meg is fogja haladni azt. Ha most bemutatnak 12-16 magos ryzen 3k-t és 5Ghz-es terveket, akkor a következő fél évben nem adnak semmit.

    Nem tudhatjuk, hogy a fogyasztás javul-e még - ha a rajt még csak 6 hónap múlva lesz, akkor erre azért van esély, vagyis lehet, hogy a frekvencia még bőven mehet feljebb. Lisa Su demóinak stílusától nem idegen, hogy pont a konkurens megoldással megegyező eredményt mutat be hónapokkal a rajt előtt, hogy aztán a végeredmény annál jobb legyen.
    A tényleges IPC-t és elérhető frekvenciákat még teljes homály fedi. Nem véletlenül nem mondták meg. De hogy őszinte legyek, nem vagyok bizakodó, nem látom bele azt, hogy ez az eredmény valami játékosan alacsony frekvencián valósult volna meg, és az 5Ghz-et az IPC kompenzálta, miközben a végleges termék majd eléri. Számomra talán ez volt inkább fura, hogy a fogyasztásról kiemelten beszéltek - noha ennek a terméknek nem ez a selling pointja.

    Ezzel együtt a látott táblázat még mindig lehet egy cél, akár még az árakat tekintve is. Az én tapasztalatom az, hogy nem úgy szoktak terméket tervezni, hogy hát csináljunk valamit, aztán majd ha kész, megnézzük, mit tud, és beárazzuk, hanem már az elejétől kezdve van terv arra, hogy a termék mit tudjon és azt majd a jövőben terv szerint milyen áron akarjuk kínálni. Persze végül az élet rendez.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák