Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz -FreaK- #22016 üzenetére

    Azon nyávog mindenki, hogy kevés infót kaptunk. Oké, ezt aláírom, nem mondta el az AMD, hogy mennyit fognak közölni, csak annyit, hogy valamit közölnek! Na de ez azért épp, hogy egy hangyafa**nyit több csak mint a 0...

    Elég sok infót kaptunk:
    A tények:
    -2019 közepére tervezik
    -Chiplet+I/O die dizájn
    -Programokban a 8c16t verzió LEGALÁBB a 9900K-t fogja hozni
    -Picit több mint fele fogyasztás mellett
    -Állítólag fognak még felfelé is menni az órajelek (utaltak rá)

    Az én spekulációim azok alapján amit láttunk:

    -Hogy mit tud játékokban, nem merték összehasonlíthatóan megmutatni --> nyugtalanító és ezért úgy gondolom, hogy nem fogja lelépni a 8700K/9900K @ 5.1GHz párost. Legalábbis nem egyértelműen, ezért nem lehet vele dicsekedni

    -8c16t modellt mutattak és vetettek be a 9900K ellen. -->
    Nem kell első körben 12c24t és 16c32t RyZEN modellekre számítani. Valószínűleg ők már tudják, hogy a 8c16t RyZEN kényelmesen megveri a 9900K-t ahol a ZEN2 meg tudja verni a Coffe Laket (mindenhol ami nem játék és nem különösen késleltetés-érzékeny).

    -Megmutatták a die-t és sok hely van rajta szabadon --> Desktopra majd szépen jön a 8c16t verzió bika integrált grafikával. Én még azt is el tudom képzelni, hogy az Apple dobja az Intelt a hagyományos deszktop vonalon, bár ennek ellentmond, hogy a Kaby Lake G-re nem csaptak le.

    -Úgy tűnik a proci egy AMD + TSMC + GloFo koprodukció --> Nem lesz olyan olcsó ezt gyártani, mint amiben reménykedtünk, ezért nem hiszem, hogy egyhamar 7nm-es procikat látunk az alsó,alsó-közép kategóriában.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák