Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz DraXoN #21829 üzenetére

    az a 6 magos Ryzen 3 99$ ért azért ütni fog ha tényleg jön.

    Hát éppen ezért nem hiszek ebben a táblázatban.
    -A 3300X 130$-ért hozná nagyjából egy i7 8700 szintjét?
    -A 3300G ugyanennyiért és csak egy picit lassabban adna értelmezhető GPU-t?

    -Az R5 3600 180$-ért alkalmazásokban elkaszálná az eddigi összes RyZEN-t és i7-et?
    -Az R5 3600X 230$-ért beérne egy (nem extrém túlhajtott) 9900K-t?

    Túl szép hogy igaz legyen és a sztori valahogyan nem tűnik kereknek:

    -3/4 év van még a megjelenésig, mire föl lennének már árak?
    -miért állnának neki az intelt riogatni ilyen táblázatokkal ennyire korán?
    Az alaplapgyártóknak jelenleg bőven elég tudni, hogy lesz versenyképes termék, mennyiségben, illetve a TDP kategóriákat stb.

    És végül:
    Akkor most az a nagy terv, hogy a 100-300$-os kategóriában ahol a desktop forgalmuk zöme van most elkótyavetyélik azt a teljesítményt és technológiát amiért lényegesen többet is kérhetnének(, és amennyiért a piac ténylegesen hajlandó lényegesen többet is fizetni.)? Úgy hogy nem látni, hogy utána kinek meg hogyan adják el a ZEN2+-t?

    Szóval eladnak egy raklap ZEN2 processzort desktopra alacsony haszonkulcs mellett és akkor utána mi lesz? Utána a ZEN2->ZEN2+ váltás már kisebb architekturális lépésnek ígérkezik illetve a nagyobb magszámot sem lehet deszktopon már érdemben kihasználni. Ergo a hasznos teljesítmény nem fog érdemben nőni.

    Sokkal bölcsebbnek tűnik nekem a jelenlegi helyzetben versenyképes áron, de még jó haszonkulcs mellett adni a mainstream vonalat (ahogy most is csinálják) illetve a ha lesz ténylegesen leading performance termékük mainstream vonalon akkor azt a méregrága leggyorsabb intel mellé árazni. (FX-51)

    Ezen felül a magszámot nem eszetlen módon emelni, hanem adni teret a magszámemelésnek az utána következő generációban is. Tehát magszámot csak akkor van szerintem értelme emelni deszktopon, ha az intel ezt ténylegesen kikényszeríti. Egy 10magos Skylake++ ellen elégnek kelletne lennyie egy 12 magos ZEN2-nek. Ennél nagyobbaknak szerintem még mindig HEDT-ben lenne a helye HEDT árazással.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák