Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz paprobert #21812 üzenetére

    Az árak akár stimmelhetnének is, ha az AMD még tovább akarja nyitni az ollót, és egységnyi pénzért még több értéket akar adni a konkurenciához képest.

    Úgy gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben DIY vonalon az ár, ár/teljesítmény olló már elég nagyra nyílt illetve az AMD árai elég jók ahhoz, hogy vételre ösztönözzék a potenciális vásárlókat.

    Jelenleg az árak úgy néznek ki, hogy nagyjából i5- 9600K árban van a 2700X illetve i5 8400 ár alatt van a 2600X. Mindezt úgy, hogy játékokat leszámítva a 2700x gyorsabb az i7 8700K-nál illetve a 2600X gyorsabb a 9600K-nál.

    Akiket ezzel nem lehet meggyőzni, azt nem lehet több maggal/szállal sem meggyőzni, illetve értelmetlen megpróbálni meggyőzni az árazási olló további nyitásával. Őket majd a nagyobb egyszálas teljesítmény győzi meg és ha ez teljesül, akkor hajlandóak is lesznek ezért fizetni.

    Az AMD-nek az elsődleges célja kell(ene) legyen hosszútávon a profit biztosítása, abba pedig nem fér bele a portékájuk elkótyavetyélése. Hogyha anélkül, hogy a konkurencia kikényszeríti indokolatlanul gyorsan emelik adott ársávban a magszámot (élik fel technológiai előnyüket) vagy adnak el valamit értéken alul, amikor értékében is eladhatták volna, az elkótyavetyélés.

    Addig amíg az intelnek ellátási problémái vannak az AMD fő piacán, és sem mozgástere sem motivációja nincsen egy árháborúra (amit normál esetben ha az intel úgy dönt, hogy bevállalja akkor biztosan meg is nyeri olyan mértékben amilyen mértékben meg akarja nyerni) addig az AMD-nek sem érdemes a szükségesnél olcsóbban adnia a termékeit, mert normál áron is van rá kereslet és jól elmegy. Ha nincsen más előbb utóbb az intel fanok is AMD-t vesznek.

    Közgazdasági nyelven ezt úgy is lehet mondani, hogy a jelenlegi helyzetben és árazás mellett az AMD által tapasztalt kereslet már nem rugalmas. Az AMD hiába árazna (a jelenlegi ZEN+ palettájával) még jobban az intel alá, a kereslet már csak alig nőne, a profit pedig sehogy.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák