Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    Mivel talán még senki nem linkelte: újabb bencsmark

    Olvastam egy véleményt, mely szerint érdekes, hogy az előző széria esetén az amd mintha őgyelegett volna eltántorítani az X-es verzió vásárlásától (némileg nagyobb csúcsteljesítmény, de magasabb ár, gyári hűtő hiánya), addig ennél a szériánál mintha azt akarná üzenni, bátran vedd az x-es verziót. Még hűtőt ia csomagol mellé, holott egy wraith prism azért 15-20e Ft ($40-50) biztosan lenne kereskedelmi forgalomban.

    Az eddig ismert számokból azt lehet kivenni, hogy a magasabb TDP elsősorban a magasabb multithread frekvenciához segít hozzá, a 4.2 és a 4.35 között olyan nagy különbség nincs. Ha az előző szériából indulunk ki, azt is feltételezhetnénk, hogy talán valahol 4.4-nél lehet most az a határ, ami akkor a 4.0, később 4.1. Az 1700X és 2700X között a multithread frekvencia is csak 3.5->3.7 javult. Ez se olyan sok. (A csúcs 3.8 és 4.35 között mondjuk legalább van difi)
    A multis kükönbség nagy részét mondjuk a finomított turbó mechanizmus adja. Úgyhogy én ebből még hiányolom a 12nm elnevezés áldásos hatásait. De valószínűleg nem véletlen, hogy korábban 14+-ként emlegették..

    Ha lesz 2800X és ugyanolyan arányban nő a max frekvencia, akkor az akár elérheti persze a 4.5-4.6-ot is. Threadripper a 4.7-4.8-at is, feltéve, hogy nincs frekvencia hard wall. Érdekes, hogy eddig még nem hallottunk az xfr-ről. Korábban ez hangsúlyos elem volt, hogy +100MHz, moat így egybeolvad a turbóval, nincs megkülönböztetve, kiemelve.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák