Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    válasz Balala2007 #2088 üzenetére

    No jó. És miért pont azt az értéket írja ki a CPU-Z, és miért pont amazt az EVEREST?

    Egyébként itt a Lavalys EVEREST-ről van szó? Mert akkor megragadnám az alkalmat, hogy felhívjam a figyelmeteket, hogy a program CPUID ablakában néhány adatnál hibás a terminológia. ''HTT Clock'' -> External Clock; ''HTT Speed'' -> valójában ez a HT(*) Clock (az adatcsere üteme még ennek a 2x-ese, lévén DDR, de az AMD valami miatt általában nem a duplázott értéket emlegeti, amikor az órajelről van szó); ''CPU Clock'' -> Core Clock (mivel a ''CPU'' általában az egész procira vonatkozó rövidítés).

    (*) Felesleges a 2. ''T'', mivel az a Technology rövidítése lehetne itt, de azt nem szokták hozzátenni. Egyszerűen HyperTransport Linkről szoktak beszélni, írni. Sőt, a HTT inkább a Hyper-Threading Technology-ra hajaz - ide vonatkozó szöveg a Wikipedia HyperTransport bejegyzéséből:
    ''There has been marketing confusion between the use of HT referring to HyperTransport and the use of HT to refer to Intel's Hyper-Threading feature of some Pentium 4 based microprocessors. Hyper-Threading is officially known as Hyper-Threading Technology (HTT) or HT-Technology.

    Kösz a figyelmet. :)

Új hozzászólás Aktív témák