Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Petykemano

  addikt

  válasz HSM #20567 üzenetére

  Client only
  A spórolásban igazad van, nem véletlenül lett olyan a zeppelin amilyen. Na persze biztosan befolyásolta a környezet is, abból kell főzni, ami elérhető, ha nincs HP node, akkor nem érdemes azt célozni. De a nagy pénz és volumen akkor is a szerverben és a mobilban van. A zeppelin elsősorban előbbit célozta, a raven ridge utóbbira repül rá.
  Ugyanakkor az is nyilvánvalóvá vált a közönség és az amd számára is, hogy a kicsit rosszabb, de olcsóbb megközelítés nem válik be, nem működik. El lehet vele evickélni, de nem hoz mindsharet es így minden százalékért a piaci részesedésben dollármilliókban kel fizetni, miközben a konkurencia alig jobb termékért prémium felárat söpör be.
  Tehát a mindshare érdekében szükséges lenne egy olyan termékváltozat, ami a high performance területen dobbant. Persze csak ha lehetséges.
  A lényeg hogy ha most nyílt egy lehetőség - ez ugye nem biztos - hogy építsenek 12LP-re egy 5-10%-kal magasabb frekvenciát elérő 15%-kal kisebb lapkát, ami a <4GHz ugyanúgy kiválóan energiahatékony, VAGY ha történétesen 15-20%-kal magasabb fmax elérésével egy desktop es gamer piacon elvitathatatlanul versenyképes királytermék készítésére nyílna lehetőség, akkor ez egy igen komoly dilemma lenne.
  Alapból azt mondanám az első változat az amd's usual way. És csak a client only hint, valamint egy Lisa su mondás van, miszerint az amd nem akar többé a cheap underdog lenni.

  2x tdp keret.
  Erről tépem a számat. Persze nem biztos, hogy csupán a tdp keret limitál. De ha ezt feltételezzük, hogy lp hdl használata esetén a komfortzónán kívüli karakterisztika meredekebb. Ugyanakkora keretemelés kevesebb többlet frelvencia elérését teszi lehetővé, mint hpl esetén.
  Ha pl van két ugyanolyan felépítésű lapka, az egyik hdl, a másik hpl nodeon készítve, ugyanazzal a tdpvel és ugyanazzal a max frekvenciával, akkor egységnyi frekvencianövelés potenciálisan kisebb energiaigénnyel jelenkezik a hpl esetén.

  Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Hozzászólok Aktív témák