Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Atti777 #18421 üzenetére

    Korábban volt szó arról, hogy a tsmc (ftekvencia szempontjából jobbnak mondott) gyártósorain készülnek majd az desktop lapkák, ahol fontos a magas órajel, a gf-nél pedig azok a szerver lapkák, ahol a jó fogyasztás fontosabb. (LPP) aztán egyiknek és másiknak a selejtje vicaversa megy a másik szegmens kiegészítésére. Ponzosan már nem emlékszem.

    Ugyanez elképzelhető a samsunggal is. Persze a két gyártó lpp node-ja elvileg azonos.

    Mindenesetre én a double sourcingot azért nem tartom kizártnak már akár pusztán a summit ridge kapcsán is, de a szerverpiacot is hozzátéve mindenképp, mert 4 magos (i7-re) 150 dollárért (vs 250-300), 6 magosra 250 dollárért (vs 350-400), és 8 magosra 500dollárért (vs 1100) elképesztő igény jelentkezhet. Legalábbis az amd szokásos kapacitásaihoz és igényéihez képest.

    Ha ezt a megjelenéskori elképesztő igényt nem tudják kielégíteni (lásd p10 megjelenése), nem tudnak az igényíknek megfelelő mennyiséget szállítani, akkor az kereslet kínálat törvényei alapján valahol mindenképpen áremelkedés fog jelentkezni. Ez vagy a kereskedőknél fog jelentkezni, vagy már eleve az AMD lenne kénytelen induláskor magasabb árat mondani. A bejelentettnél magasabb fogyasztói ár elégedetlenséget, rossz megítélést, csalódást kelthet a vásárlókban. (Mondhatja azt, hogy hát jójó, de nem lett olcsóbb, mint az Intel, ezért vártam? Akkor inkább megveszem az intelt b****+)

    Annál a sokhónapos csalódottságnál, ami a polaris árazását övezte, mennyivel jobb marketing lenne, ha már az elején mindenkinek elérhető.

    Ha van/lesz ilyen megkülönböztetés, hogy egyik gyártósor ide, a másik oda gyárt, akkor szerintem leginkább a selejtek között (4-6 magos) lesz majd megfigyelhető a szilikonlottó.
    A snowy owl, és a naples is ugyanolyan lapkákból fog állni, mint a summit ridge. Biztos lesz olyan, amin hibás 1-2 mag, meg olyan is, amelyikből azért kell magokat letiltani, mert nem fér bele 8 maggal a tdp keretbe. Ugyanígy a tdp keret betartása miatt esélyes lehet a HT letiltésa is akár. Mindenesetre az biztos, hogy selejt lesz bőven. Az én várakozásom az, hogy a 6 magos változat lesz a sweet spot. Kivéve persze, ha lesz 6-12-18-24 magos szerver változat, ahová felhasználják és nem kénytelenek a mainstream piacon kiszórni.

    Az olcsóbb 4 magosok megjelenére csak a raven ridge idejében számítanék.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák