Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fiery

    veterán

    válasz Simid #17605 üzenetére

    "nagyvonalúan feltételeztük, hogy a ZEN alapú cuccoknál max az órajellel lesz gebasz és minden más rendben lesz"

    Clock-for-clock nincs az architekturaval semmi gond; core-for-core ugyanott vannak, mint a 6950X nelkuli Broadwell-E csalad (ill. a szerver piacon me'g tobb magot is tudnak majd adni, mint a Broadwell-EP/EX); van ugyanugy SMT; tehat egyedul az orajel az, amin az egesz elbukhat. Oke, a cache-ek me'g kritikus pont, de ott minden jel arra mutat, hogy vegre at tudtak ugorni a Bulldozer korlatait, es vegre tenyleg gyors lesz a cache alrendszer is. Tehat mint kritikus pontot azt is ki lehet huzni -- elvileg.

    Azt mondod, a vekony desktop piac nem meghatarozo, utana meg ezt irod:

    "Egy egyedi HBMs csoda APU-ban látnám a legnagyobb lehetőséget, amire ráharap az Apple. Annak azért lenne komoly marketing értéke."

    Most akkor van marketing erteke a niche termekeknek vagy nincs? :) Ugye hogy van. A desktop piac raadasul egy sokkal szelesebb, sokkal erosebb piac, mint az Apple Mac piacanak egy szelete. A sajtoban is ezerszer tobb visszhangot kapnak a PC-s processzorok es komplett desktop masinak, mint a Macek.

    "De ha úgy látod/sejted, hogy már 3,5Ghz-nél elszáll az a bizonyos fogyasztás/órajel görbe akkor egészen más a helyzet. Nem mindegy, hogy 2 vagy 22 termékről beszélünk."

    A jelenlegi pletykak azt sugalljak, hogy me'g Turboval sem skalazodik 3,2 (nem 3,3, nem 3,5, hanem 3,2) GHz fole a Summit Ridge, me'g 1 szalon sem. Ez az igazan komoly problema. Erre persze lehetne azt mondani, hogy de hat ez csak az elso stepping, es hamar jon az "A1" vagy "B0" stepping, amiben aztan minden a helyere kerul... 2 problema van ezzel a teoriaval: az AMD hires arrol, hogy szimulatorban rakja ossze a procit, szinte az utolso csavarig, es vegul mar kapasbol a legelso stepping ("A0") kerul tomegtermelesbe. Masreszrol pedig ha a Summit Ridge siman hozna a 3,5+ GHz-et, akkor nem lett volna szukseg csupan 3 GHz-en jaratni a blenderes benchmarkban a procikat...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák