Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • lee56

  őstag

  válasz solfilo #16220 üzenetére

  Enyhén szólva is vicces, és az ilyen "szakértői" alapokból lesznek az olyan szintén zenész remek meglátások, hogy a gyi3 is lenyomja, meg az FX nemhajcsa ki stb. stb.. . Egy valamit felejtenek el ilyenkor, amikor 80%-ban olyan (játék, de amúgy általánosságban is) programmal tesztelnek, ami még véletlenül sem használna ki 2-3 magnál többet, hogy akkor talán nem kellene annyira csodálkozni az ilyen eredményeken. Ezek közül egyedül talán a Crysisok de leginkább a 3, ami igazán jól skálázódó multicore képes motor, a BF4-é is az lenne, csakhát multiba kéne tesztelni, ami fogadni mernék ebben a tesztben nem történt meg... Singleplayer cpu-light játétkok, ezigen. Amikor egy i3 és egy i7 között átlagosan 10% eltérés van teljesítményben, ebből inkább az a szomorú tény látszik csak megint, hogy a régebbi és sajnos még a mostanság megjelenő játékok / programok többsége még mindig nem skálázódik hatékonyan a magszám növelésével. Ez az ami már kb. 10 éve probléma, ez az amiért mindenki futólépésben elindult az APU-k irányába. Csak az a vicc, hogy annak megintcsak nagyon az elején vagyunk még és ha hasonlóan sokáig tart majd szoftverfejlesztői szemszögből, mire elkezd gyümölcsözővé válni ez az út, akkor Abu majd az öregek otthonából fog talán először olyan cikket írni, amiben gyakorlati haszna is lesz a mindennapokban, mérhető értékben. :)

  DX12-vel viszont mintha kicsit megcsillant volna a fény az alagút végén (má multicore kihasználtság terén), és ha szerencsénk van nem a tehervonat az, ami szembe jön. :D

  Jah és a lényeg lemaradt bocsánat : Szóval a single core teljesítmény marha fontos igen, de azért nem fog visszatérni az egymagos éra már valószinüleg. Szóval manapság, meg a jövőben már nagyon nagyon ciki lenne, ha minimum 4 magot nem sikerülne noormálisan kihasználni, mert amég ez nem következik be addig a processzorain jó része csak malmozik a sötétben, és nem csak az FX.

  [ Szerkesztve ]

  No Comment

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés