Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • leviske

    veterán

    válasz Petykemano #15212 üzenetére

    Felesleges okoskodással nem akarom tovább terhelni a topikot, így csak pár dologra reagálnék:

    - A HPC APU piaca szerintem adott a FirePro felvásárlóközönsége formájában.
    - Egy $3000-4000 értékű lapka esetében egyáltalán nem tűnik túlzásnak 32GB L4 cache HBM formában és mivel az Opetronok a Xenonokkal szemben a Nehalem érkeztéig pont a HT és memsávszél miatt állták a sarat, nyilván nem csak a játékokban nyújtott teljesítményre van kihatással a professzionális felhasználás során.
    - Az APU-k valós feladata az AMD részéről eddig sem volt titok, nem is véletlen kaptak a megoldások új megnevezést. Az Intel inkább az, aki igyekszik még mindig úgy demonstrálni a felhasználók számára, hogy az IGP csak grafikára van.
    - Az AMD szoftverfejlesztő partnerei igényt tartanak a nagyobb "IGP-teljesítményre", szóval én erősen kétlem, hogy nincs tervben a Kaveri teljesítményén való túlugrás. Olvasd majd kicsit vissza a topikban Abu85, Fiery és Oliverda beszélgetéseit. Alapvetően az AVX mellett él az AMD-féle heterogén irányzat és habár ezek szélsőséges eltéréséből talán a Zen tompít majd egy kicsit, azért az adott, hogy a compute teljesítmény növelésének lehetőségét a cég vélhetőleg a továbbiakban sem a X86-ban látja.
    Az Intel IrisPro taktikájának pedig szerintem a leírtaknál egyszerűbb oka az, hogy feleslegesen növeli a lapka méretét és a termékvonal talán egyetlen célja, hogy marketing oldalról odaszúrjon időnként az AMD-nek, ami a 5775C-vel tökéletesen sikerült is, hiszen minden oldal zengett attól, hogy az AMD-t letaszították a trónról. < de ez már nagyon nem ennek a topiknak a témája.

    Mindenesetre előbb lássuk meg 2016-ban, hogy miképp sikerült a GloFo-nak beüzemelni a 14nm-es gyártósorokat az érkező hagyományos CPU-khoz.

    MÁS: Ha jól olvastam, akkor a Godavari esetén sikerült az energiaellátás hatékonyságán javítani, aminek (és az új kupakolásnak) köszönhetően kapásból elérhető lett a 4,6GHz léggel alap feszen. Mekkora sansza van annak, hogy majd a Carrizo AM4 verziója esetleg egy ugyanilyen módosításon átesve akár 4GHz feletti alap órajeleken nyisson? Vagy ehhez azért kéne a 14nm-es port is?

    (#15216) Bici: "report by Fudzilla" :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák