Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • leviske

    veterán

    válasz Valdez #15108 üzenetére

    Az IGP kihasználás már NAGYON nem a topik témája, mert itt elsősorban a processzorok X86-64 részéről esik szó, ezért is az a cím, ami.

    De ha már felmerült, az AMD egy ideje sávszélesség- és memóriakímélő megoldásokon is dolgozik hardveres és szoftveres oldalról. Utóbbit tippre Windows 10 alatt lehet majd csak érzékelni a megfelelő Catalyst megérkezte után.
    Emellett fontos, hogy észrevedd, hogy az eDRAM nyújtotta sávszélesség sem végtelen. Gyakorlatilag, ha jól értem, akkor egy elméletben most összerakott dc DDR4 2666-3000MHz rendszer megfelelő időzítések mellett nagyjából pariban lenne vele. Persze az Intel se fog DDR3-on ragadni, de ha az AMD sikerre viszi a sávszélspórolgatást, akkor a Raven Ridge-re már nem feltétlen lesz elképzelhetetlen tényleg egy Pitcairn szintű teljesítményt nyújtó IGP (16-20CU) az akkorra már valószínűleg kapható 4266MHz-es DDR4 memóriákkal. A Bristol sávszélességlimitjének kiütésére meg valószínűleg elég lesz a DDR4 2666-3000MHz is megfelelő időzítések mellett jövőre.

    (#15109) Oliverda: :DDD

Új hozzászólás Aktív témák