Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Z10N #14948 üzenetére

    Én is akkor látnám igazán értelmét (a csinnadrattának, meg az elnevezésnek jelen körülmények között), ha nem csak órajelet emelnének, hanem mellétennék a tömörítést is. Annak úgy már lenne értelme, mégha nem is lenne túl nagy előrelépés. Az excavator hiányát nem érzem akkor problémának; aki erős CPU-t szeretne, vagy erős diszkrét kártyájához szeretne procit, úgyse ilyet vesz.

    Egyre többet olvasni arról, hogy a Samsung invesztál a 28nm-es FD-SOI eljárásba. Illetve arról, hogy GF által az IBM technológiák között volt 22nm-es FD-SOI terv. Élek a feltételezéssel, hogy az IBM ezen szeretné gyártatni a Power procikat. Ezt ugye úgy adták el a GF-nak, hogy annak majd az a méretgazdaságosság miatt (más is tud rajta gyártatni), meg fogja érni a fejlesztés. Ki más gyárthatna még nagy tételben ezen a gyártástechnológián, mint a SOI technilógiákban jártas AMD?
    De ezzel együtt sok szól ezek ellen is: A HDL-t portolni kéne, és az AMD a slide-okban azt írta, hogy nem fog egzotikus gyártástechnológiákba invesztálni. Mondjuk nem csodálom, ezzel már többször megégette magát.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák