Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stratova

    veterán

    válasz derive #14794 üzenetére

    Nem tudom, milyen kötelezettséget vállal akár AMD akár pl GloFo vagy TSMC egy-egy gyártókapacitásra vonatkozó foglalással, de ha AMD-nek akár időre/mennyiségre/árra vonatkozóan eleget kell tennie bármilyen feltételnek, akkor érdemes lehet ezt egy olyan lapkára fordítani, amivel legalább a veszteséget minimalizálhatja.
    Amikor a notebookok eladása meghaladja azt asztali PC-két (legyen az akár DIY akár OEM), és a piacvezető gyártó az iparágat az alacsony fogyasztású termékek "felé tereli", akkor mi másnak lehet értelme, mint egy az ehhez a cég termékkínálatában legjobban igazodó lapkának :U (15 W Carrizo)
    Szintén szubjektív vélemény, hogy ezzel a lendülettel asztali FX-et is teljesen felesleges gyártani (amelynek *újabb 95 W-os modelljei egyébként szvsz túlárazottak is), mert Intel teljesen lefedi a palettát, egy a konkurensnél jobb lapkával. De ha nem gyártanak semmit még annyi bevételük sem lesz, mint ami a jelenlegi alacsony és folyamatosan olvadó részesedésük alapján elérhető.
    Az már csak számomra nonszensz, hogy esetenként még akár versenyképes termékeket is bemutatnak, de egyszerűen, az OEM-eknek szimplán nem éri meg ilyen lapkákat tartalmazó késztermékkel előállni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák