Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    válasz P.H. #1450 üzenetére

    Látom, nem vagy a tömör fogalmazás híve. ;) De én nem szeretném ezt most hozzád hasonlóan a legapróbb részletekre kiterjedően kifejteni. :) Viszont nem egészen értem, melyik rész nem egyértelmű a számodra. Na mindegy, majd valahogy összejön.
    Arra gondolok, hogy pl. az aritmetikai művelet+memória(/cache)-művelet típusú utasítások K8/K10 esetén jó esetben egy makro-op-ot eredményeznek, miközben Core2-n ez általában 2 különálló mikro-op lesz.
    Nos, korábban volt ugye szó a két architektúra szélességéről, és a kiindulóul szolgáló cikkben 3 vs. 4 ''egységnyi'' szélesség szerepelt. Csak - mint ugyancsak szó volt róla - a cikkíró mindkettőnél egyformának tekintette ezt az ''egységet'', mikro-op-nak írva mindkét helyen. Pedig AMD-nél valójában makro-op-ról van szó, ami 2 mikro-op-ot tartalmazhat, pl. magában foglalhatja a fenti műveletekhez szükséges 2 mikro-op-ot. Ezáltal, mikro-op-ban mérve 6 vs. 5-ös szélességről beszélhetünk, az AMD javára. És ez valódi effektív érték, mivel fenti típusú utasítások jó esetben tényleg ''megvannak'' 1 makro-op-ból.

    #1450: Hmm, ha jól értem, ha módosítva volt az adat, legalább akkor valamilyen közvetlenebb úton olvassák ki a procik egymástól, nem? Nos, milyen úton?

    Raymond+Rive: Erm, igen, legalább nekem utána kellett volna jobban nézni, ha nem vagyok benne biztos. :B Csak túl egyértelműnek tűnt, mivel valahogy összekevertem a szót a kauzalitással. :D

    AMD Power: Nézd csak meg most a kommenteket, van ott a végén 1-2 érdekes. ;)

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák