Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • P.H.

    senior tag

    válasz robyeger #1438 üzenetére

    Mivel a fentiek a [link] cikk fordítása (a mondatok 95%-ának egyértelműen megtalálhatóak az eredeti megfelelői benne, a saját megjegyzéseim OFF-ban vannak), javaslom, kritikáidat itt nyújtsd be: malich_y@mail.ru.

    Annyit fűznék hozzá, hogy
    1. esetben jól hiszi, magórajel (hiszen »magon« belül vagyunk; L1 és integrált, magórajelen működő L2 között nem sok CPU esetén volt eddig 200 MHz-es adatátvitel: pl. 200 MHz-es Pentium Pro-nál igen). De ha nem így gondolod, megkérlek, keress egy A64-ról ill. Opteron-ról szóló, ilyen szintű szakmai cikket (ne benchmark-ból következtesd ki), ami kifejezetten kimondja, hogy ez így volt K8 esetén, és jelentsd ki tisztességesen, hogy arra gondolsz, K10 esetén is így van (mert ebben a cikkben szó nincs arról, hogy változott volna a kettő közti busz órajele).
    2. esetben az idézett rész a ''L3 cache should help speed up the data transfer rate between the cores. As we have already found out, contemporary Athlon 64 processors exchange data between the cores via the memory bus. As a result, access to shared modified data occurs much slower. According to AMD’s materials, quad-core K10 processors may exchange data via L3 cache.'' fordítása. Bár kissé leegyszerűsítette a helyzetet, tudom, hogy mire gondol.


    [Szerkesztve]

    Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙

Új hozzászólás Aktív témák