Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • leviske

    veterán

    válasz #17954112 #14239 üzenetére

    A Steamroller nagy baja, hogy egyszálú teljesítményben nagyon elmarad a Haswell-től. A Kaveri X86 teljesítményén az segített volna, ha gyakorlatilag dobják az egész Bulldozer felépítést. Bulk-ra szvsz már elő kellett volna jönni egy olyan architektúrával, ami közelebb áll c2c az Intelekhez. Bár fene tudja, lehet, hogy az Excavator már ezen a téren jócskán előrelépést jelent majd.

    (#14231) Abu85: Mondjuk ez a hozzáállás az nVidia részéről hülyeségnek tűnik, hiszen aktuálisan ők sem szereplői a piacnak, hosszú távon meg úgy is valószínűleg "csak" két valós belépővel kéne számolni az nV-n túl.

    (#14234) Fiery: "az Intelnek sokkal tobb lehetosege van az iGPU teljesitmenyenek fokozasara, mint az AMD-nek"

    Ezt nem biztos hogy értem. Itt most arról van szó, hogy a GCN egy zsákutca, vagy arról, hogy az Intel még nem találta meg az útját és ezért még végtelen sok lehetősége van?

    Mindenesetre az idő nem csak egy cégnek dolgozik. Az AMD komoly pénzeket öl abba, hogy a marketing szempontból fontos réteget (gamer) meggyőzze. Ehhez egyelőre ott áll mögötte egy EA, egy SquareEnix és vélhetőleg egy Activision-Blizzard a nagy kiadók közül. Ehhez jön még hozzá, hogy a két konzol multiplatform címei is kedvezhetnek akár az AMD rendszereknek. A Mantle/DX12 csapásirányán pedig már elkezdhet kialakulni egy OpenCL környezet.
    Két év alatt pedig az AMD is összerakhat egy olyan, kiegyensúlyozottabb architektúrát, ami már nem csak a közvetlen partnerek számára meggyőző.

    Biztosra veszem, hogy az Intel oda fogja tenni magát OpenCL-ben, akár IGP akár MIC (gondolom az idézett mondat erre utal valójában) felől közelítik a témát, hiszen mobil piacon nekik is szükségük lesz rá gondolom. De abban azért nem vagyok biztos, hogy az AMD addig egy helyben fog állni, hiszen optimális esetben 2 év múlva már a 3. HSA képes APU-nál fogunk járni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák