Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • leviske

    veterán

    válasz Fiery #14215 üzenetére

    "A logika ezt diktalja, a valosag azonban az, hogy a gyartok hozzaszoktak ahhoz, hogy ok megmondjak mindenkinek, hogy mire van szukseguk."

    Ez egészen addig egy teljesen igaz állítás, míg az adott gyártó izomból, a saját elképzelései szerint tudja hozni mindenkinek az igényeit. Viszont kérdés, hogy amennyiben az Intel sikeresen megszül egy versenyképes MIC-et, akkor mégis hogy fogja fenntartani a fejlődést, ha maga az első sikeres MIC is eltart x generáción keresztül?

    "hany eve is fejleszti az OpenCL implementaciojat az ATI/AMD? Hany eve fejleszti az Intel, az nVIDIA?"

    Alapvetően kevesebb ideje fejlesztik, mint amennyi ideje a MIC kalapács alatt van. Pedig, ha még esetleges hibákkal is, de működik.
    Emellett, ha a DirectX el tudott jutni arra a szintre az évek folyamán, hogy használható legyen, akkor nem tudom, hogy a OpenCL miért ne mehetne végig ugyanezen. Pláne, hogy pontosan ennek a koordinálására jött létre a HSA tudomásom szerint.

    "Nem mondom, hogy tevedhetetlenek, de amig az egesz vilag nem all szemben az Intellel, addig nehez kiszoritani oket a piacrol."

    Milyen szinten kellene megnyilvánulnia, hogy az egész világ az Intel ellen van? Teljesen őszintén és ártatlanul kérdezem. A HP nem olyan rég kijelentette, hogy függetlenedni akar a Microsofttól és az Inteltől, a Samsungnak és az Apple-nek megvan a maga processzorgyártó részlege, az nVidia meg túl magas áron kaphatna X86 licencet pláne annak fényében, hogy anélkül is van járható út.

    Sok monopol helyzetben lévő céget taszítottak mostanság le a helyéről. Az Intel esetében pedig az a faramuci helyzet áll fenn, hogy még csak taszigálni sem kell senkit, hiszen az OpenCL/RaspberryPi/C++AMP létezik a MIC jelenlétében is, ellenben a MIC nem lehet átütő és piacátformáló siker, amíg ezek léteznek és van esélyük használatba kerülni.
    Márpedig, ha a HSA-t kivesszük a képletből, akkor az említett megoldások mögött áll többek közt az Apple/Google/Microsoft.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák