Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fiery

    veterán

    válasz Vitamincsiga #14156 üzenetére

    "Ahol a PCI-E-en kell szaladgálni az adatoknak, ott egyértelmű a nyertes."

    Kozel sem egyertelmu. A PCI-E savszelessege es kesleltetese nem annyira rossz, mint sokan gondoljak. Raadasul, amint az on-board memoriaba atmasolasra kerult az adat, ott adott esetben sokkal gyorsabban elerhetoek az adatok a compute feladat kozben, mint ha a rendszermemoriabol kellene oket kezelni. Tedd csak egymas mellé a Kaveri es a Hawaii XT memoria savszelesseget :) Plusz, ha az on-board memoriaban vannak az adatok, a szamitassal sokkal gyorsabban vegezhet egy dGPU, mint egy APU, es ez a trend me'g par evig fenn fog maradni.

    Sokkal lenyegesebb az, hogy egy adott feladatot mennyire konnyu portolni GPU-ra, legyen szo dGPU-rol vagy SVM-kepes APU-rol. Ha a portolas nehez, de mar bevallalta valaki dGPU-ra, akkor egy SVM-es APU-val nem fogsz tudni tul sokat nyerni. Ha a portolas nehez, es nem is vallaltak be dGPU-ra, es a portolas lenyegesen konnyebb egy SVM-es APU-ra, akkor meg nem lesz osszehasonlitasi alap, ha dGPU-ra nem is portoljak :)

    "a dGPU-k korszakának lassan bealkonyul. /Az Intel lesz az egyik siettető; mert neki nincs.../"

    Nincs bizony, de lesz helyette jobb, ld. Knights Landing :) En inkabb ugy mondanam, hogy a GPU korszaknak lesz lassan vege, es onnantol teljesen relevanciajat veszti nehany ceg, koztuk az AMD es az nVIDIA is, ha nem vigyaznak. Szerencsere ezeket az cegeket nem kell felteni, idejeben lepni fognak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák