Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fiery

    veterán

    válasz leviske #13982 üzenetére

    Az alapveto problema az volt, hogy a HP, Lenovo, Dell, Acer kozul egyik gyarto sem vallalta volna be a GDDR5-os PC-t (legyen az alaplap, desktop, notebook, tablet, 2-in-1, 3-in-1, all-in-one, stb). Tul draga a memoria, nem bovitheto, es nem hoz eleget teljesitmenyben. Egy high-end Intel alapu cuccban talan elfert volna egy ilyen megoldas, mint ahogy a Crystal Well-re is van egy igen vekony piac. De amig az Intel reszesedese ezekben a felso regiokban mondjuk 99%, addig az AMD-e legjobb esetben is 1%. Az utobbira nem erdemes epitenie a gyartoknak. Ez van, ilyen az elet...

    Mas kerdes, hogy az Asus (ami hires arrol, hogy mindent epit, amit csak el lehet kepzelni) epitett volna-e alaplapot GDDR5 memoriaval. Talan egyet csinaltak volna, ha maskepp nem, koncepcio/prototipus szinten. De egyetlen ilyen potencialis alaplap miatt az AMD-nek nem eri meg levalidalni a GDDR5 tamogatast.

    -------

    Carrizo leghamarabb jovo ev tavasszal erkezik, de inkabb a szeptember az eselyes. Addig nem hiszem, hogy erdemes varni, ha a Kaveri amugy szimpatikus a potencialis vasarlonak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák