Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    válasz 7600GT #1323 üzenetére

    Bizonyára lesz. Persze nem a 2+ tokos Torrenzásnak, amit nem tömeges PC-s felhasználásra szántak, hanem ha terjedni kezdenek az egytokos változatok. A GPU-t egyes fizika-szimulációs effektekhez felhasználó Havok FX már ma is létezik, csak egyelőre elég kevés játék használja, mert egy ideig csak Nvidián volt elérhető, ott is csak egy 2. kártyán, és egyelőre amúgy is az összes GPU-kapacitásra szükség van a grafikához. Meg sokáig csak két egyforma kártyával működött az SLI, és ha már 2., ugyanolyan erős kártya, akkor azt inkább szintén grafikára használják, mint beáldozzák fizikára. ATI-nál is valami ilyesmi volt, ha jól emlékszem. Szal csak nemrég óta vált lehetővé, hogy a 2., esetleg 3. kártya valami olcsóbb lehessen, mint a másik(ok), amit már nem sajnál az ember fizikára használni. Viszont ettől még nincs mindenkinek SLI-s v. CF-es konfigja, így nem építhetnek erre a játékfejlesztők.

    Kicsit más helyzetet teremt, ha kijönnek ezek a GPU-t a CPU mellett tokon belül tartalmazó ''procik'' (2008 vége felé). Ha nem lesznek túl drágák, valószínű sokan ráállnak majd (az érdekessége miatt is, a marketing gépezet is szépen nyomja majd, és nem utolsó sorban azért, mert pl. video- és hangfeldolgozásban is jól használható). És ha elég sok lesz belőle a piacon, már érdemes lesz foglalkozni vele a játékfejlesztőknek is. (Hiszen tömegesen adott egy rendelkezésre álló ''tétlen'' GPU, amit többek között elsősorban fizikára használhatnak.) Hozzátenném még ehhez, hogy a Nehalem vonalon az Intel is kihoz majd hasonló megoldást, tehát nem csak az AMD különlegessége lesz. Ketten együtt jobban el tudják terjeszteni ezt a megoldást.

    slett27: A desktop változat fél év múlva jön, így a desktop teszteredmények még várhatnak. (Túl korán nem lenne előnyös kiszivárogtatni, mert az fontos információ a konkurenciának.) Egy hónap múlva a szerver változat jön, és arról kimerítő szerveres összehasonlítást publikált már az AMD.

    [kép]

    [kép]

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák