Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Fiery #13128 üzenetére

    Már nem a VIA tulajdona az S3. A HTC kapta meg a részleget és mindent ők pénzelnek innentől. A VIA az S3 fejlesztéseket licencelni fogja a HTC-től.
    A VIA elsősorban a WonderMedia miatt lépet be az alapítványba és nem az S3 miatt. Egy pár hete már erős a pletyka, hogy a Google az OpenCL-re véglegesen nemet mondott, de az ARM, a Qualcomm, az Imagination, az LG, a Samsung és a Mediatek nyomására a HSA-t beépíti az Androidba, de cserébe azt kéri, hogy ezek a gyártók OpenCL-t többet ne telepítsenek bele a rendszerbe. A VIA csak követi ezt, mivel OpenCL nélkül nekik is a HSA felé kell húzni.
    Igazából ez kemény menet volt, de úgy néz ki, hogy megegyeztek. GPGPU-t mindenki akar, de a hogyan kérdéses. A Google azt mondja, hogy Renderscript, míg a többiek ezt nem akarják. Most mindenki szerencséjére nagyon közel kerültek az álláspontok a HSA-val, mert azt a Google is támogatja. Egyébként ezért cserébe azt kérik, hogy a Renderscript kiemelt támogatást kapjon a HSA alapítványtól is. Tekintve, hogy mást nem tehetnek, így egyelőre ilyesmi Android szoftveres stack lehet a jövő, legalábbis az ARM felvázolásában.

    A Google-nek az a szerencséje, hogy csak az Intel és az NV nem támogatja a HSA-t, de ők az Android piacának nem teszik ki az 5%-át sem, tehát kicsi az érdekellentét itt.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák