Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fiery

    veterán

    válasz Abu85 #13022 üzenetére

    22 nanon 1,86 milliard tranyo es 257 mm2 egy 6 magos Ivy Bridge-E. Ebbol nagyjabol lehet kovetkeztetni a tranyo surusegre -- persze egy iGPU mas tema, mint egy sima CPU, es a MIC cache mereteket sem tudjuk. Ha a szamitasaidat vesszuk figyelembe, akkor csak az iGPU lenne mondjuk 276 mm2 MIC alapokon, 22 nanon. Mivel 14 nanon jon a Skylake, igy kis tulzassal skalazzuk azt le 175 mm2-re mondjuk. Ez me'g mindig csak az iGPU, 2 milliard tranyoval.

    A CPU+Uncore resz meretere nehez becsleseket adni, hiszen nem tudjuk a cache mereteket, valamint hogy AVX-512 lesz-e mar a Skylake-ben. Az szinte biztos, hogy 4 magos lesz. De legyen mondjuk hasonlo meretu es kialakitasu, mint a 4 magos Sandy Bridge-E, csak 14 nanon gyartva, ugyhogy legyen mondjuk a CPU resz 1,3 milliard tranyo es 128 mm2. Ezzel a CPU+Uncore+iGPU osszesen 3,3 milliard tranyo es 303 mm2. Ez nem kicsi, de nem is mondanam legyarthatatlannak. Meretben hasonlo kategoria, mint a Sandy Bridge-E (ami 32 nano / 4 mag: 294 mm2), a tranyoszam meg nem nagy cucc, gyartott mar ennel sokkal durvabbat is mindharom GPU gyarto. A Crystal Well kapasbol nagyobb (348 mm2) az eDRAM-mal egyutt, bar annak a tranyoszamat nem tudjuk. Megjegyzem, a 2 modulos Trinity/Richland sem sokkal kisebb, cca. 250 mm2.

    Mas kerdes persze, hogy mennyit disszipalna egy ilyen proci, es mekkora orajeleken tudná hozni a Kaveri vagy a Carrizo tempojat. Az AMD-s sracok nekem pont azt elemezgettek, hogy az Intel baromi jo cuccokat tud gyartani, csak az orajel a baj, azt nem lehet tulsagosan felnyomni, mert nagyon megszalad a TDP. Ugyhogy ha iGPU-rol van szo, es a hw dizajn megfelelo, akkor egy megfeleloen alacsony orajelen mukodhet a dolog 2 milliardnyi iGPU tranyoval SZVSZ.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák