Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    válasz dergander #12858 üzenetére

    "A jövőbe nézve tényleg jó amit mondasz csak még 1-2 év mire ez használva lesz,addig pedig jönnek sokkal jobbak"

    Szerintem még a Keveri utáni generáció előtt jönnek olyan játékok PS4-re és XB1-re, amik egyes számításokat az IGP-re bíznak. Ha jelentősebb előrelépést akarnak pl. a fizikai szimuláció terén, mindenképp szükség van erre... Remélhetőleg nem csak az exklúzívok között lesznek ilyenek.

    (#12828) Oliverda: "A 290-nel semennyire nem fog tudni együtt dolgozni. A két GPU és és föld. Értelmetlen lenne."

    Mielőtt valaki félreérti, tegyük hozzá, hogy Dual-Graphicsban. Olyan formában viszont működik a dolog, hogy Kaverin CPU-s + GPGPU-s feladatok futnak, a grafikát pedig egy akár egy 290X számolja. Sőt, a fentebb említett játékoknak talán ez fekszik majd a legjobban. Legalábbis, ha eleve úgy készítették, hogy ilyen formában lehessen portolni PC-re.

    (#12832) leviske: Az Oland (R7 250) is újabb chip, HD 8570/8670-ként mutatkozott be. Szóval, nem biztos, hogy eredeti HD 7000-esek kisebb tagjaival működik majd a DG.

    (#12844) mzso: Ott is elég drága a sokrétegű NYÁK négyzetcentije, csak éppen sokkal kisebb, mint egy PC-s alaplap.

    (#12851) miresz: "Igazából a "csak" 2 modulos APU sem lenne baj,de teljesítményben szinte egyhelyben topogunk."

    Igazából nem, hiszen ott van egy erős és GPGPU-ra jól használható IGP. A programozók topognak egyhelyben... De ahogy egyre több erős APU lesz a piacon, nekik is egyre nagyobb lesz a motivációjuk.

    (#12856) Valdez: A konzolos APU-kban Jaguar magok vannak... Szerintem simán felveszi velük a versenyt 4 Steamroller mag (2 modul).

    (#12858) dergander: Egyes játékok Intel+bármilyen dGPU-val, más játékok Kaveri+GCN-nel fognak jobban futni, szerintem. Mindent nem lehet, de ez is valami.

    (#12863) lee56 : A jövő már elkezdődőtt! :D Van már egy pár program, ami szorgosan GPGPU-zik.

    Amit az Intelről írsz, szerintem téves. Az ő IGP-jük nem valami jól skálázódik, így nem éri meg nagyobb helyet áldozni rá. (Eltekintve az Iris Pro esetétől, amit horribilis árú gépekbe szánnak, korlátozott volumenben.) Pedig az Intelnek is érdeke, hogy összességében jelentősebb ált. teljesítménynövekedést érjenek el az újabb generációkkal, ha már a CPU rész csak szerényebb mértékben javul, mert így csak akkor vesznek új gépet a legtöbben, ha muszály. Az Intel is támogatja az OpenCL-t évek óta, pedig látszólag ezzel a konkurencia malmára hajtja a vizet.

    (#12865) miresz: Az a jelenlegi játékokra vonatkozik.

    (#12895) stratova: Plusz azokból a lapkákból lesznek a kisebb "kiszerelésű" APU-k, amik nem olyan jól sikerültek: magasabb feszen vinnék az eredeti órajeleket is, ami fullos "kiszerelésben" már nem férne bele a 95/100W-ba.

    (#12903) Fiery: Miből gondolod ezt a 3 GHz-t? A GDDR5M is 4 GHz fölött jár és a PS4-ben is viszonylag magas az órajel, szóval a memóriavezérlőjük elvileg bírná.

Új hozzászólás Aktív témák