Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • leviske

    veterán

    (#12453) atti_2010: A HD2900XT-től kezdve a HD4890-ig bezárólag minden Radeonban benne figyelt a Xenos tesszelátora. DX11 alatt kaptak egy szép fuck off-ot.

    Mindenesetre hardvernek most minden különösebb gond nélkül ott a PS4 és Xbox One. Meg kéne tenni alap követelménynek a DX12, vagy DX One ( ;] ) alá, aztán jó napot. Ez még a Windows 8(.1) eladásaira is jó hatással lehetett volna, de a Microsoft szokás szerint töketlenkedik, vagy direkt húzza az időt. Pedig mondjuk a PS4 ellen hatalmas ütő lenne a Windows<>Xbox One "átjárhatóság".

    (#12454) Valdez: Igen, a PC borzasztóan le van maradva, ezért kapott mind a két konzol félig a PC-s low-end piacon jelen lévő technológiát, társítva egy most kb $180-130 körül keringő VGA (HD7850 és HD7790) továbbfejlesztésével.

    A memsávszélességgel tudomásom szerint nem lesz gond, ha dGPU-t veszel a Kaveri mellé és a memóriaigényes folyamatokat arra bízod. A PCIE sávszélességét Abu (ha jól rémlik) arra hozta fel, hogy arra már nem lenne elég, hogy a CPU és dGPU közt dobálgasson anyagokat amellett, hogy a dGPU közben mást is csinál. PC-n megoldható lesz ez annyiból, hogy a X86-64/ARM rész és az IGP kezelik az olyan feladatokat, mint az AI, az útbaigazítást nem igénylő, simán párhuzamosítható feladatokat meg meghagyják a videokártyának. Ezt idővel az Intel és az nVidia is le tudja követni a maga módján.
    Aki csak APU-t akar használni játékra, az nyilván várhat a GDDR5-ös megoldásokra, de azt nem várnám a helyükben, hogy az alaplapgyártóknak $400 alatt nagyon megérné a dolog, sőt... Egy esetleges $1000-os ár esetén meg már összeraksz egy Kaveris gépet egy komolyabb dGPU-val.

    (#12455) ceaser: A DX11.2 egy lehellet, egy semmi az elvártakhoz képest, ahogy eddig levontam. És még ki sem jött az azt támogató operációs rendszer. Nem nagyon fog ez gyorsulni. Az ok meg nem tudom mi lehet, mindenesetre érdekes, hogy a DX11.0 idején nem volt ennyire figyelmbe véve az nVidia és Intel véleménye, mint most a DX11.2 kapcsán. Pedig most aztán jöhetett volna a Vista óta áhított Windows-Xbox átjárhatóság.

Új hozzászólás Aktív témák