Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hisztogram

    aktív tag

    válasz Oliverda #11544 üzenetére

    Nem mint prémium terméket kell elfogadni, és sokkal inkább azzal van gond, hogy az egyes gyártók még akkor is inkább Intel-re építenek, ha az AMD egy kicsivel jobb, mert az Intel még odatol a cucc mellé egy zsák pénzt marketing célokra.
    Sokkal jobb terméket kell kiadniuk ahhoz, hogy komolyan foglalkozzanak velük. Erre kiváló példa a Brazos platform, vagy a korábbi Athlon 64.

    Igen, az amd marketing-gépezete ellenszélben van, és ez az egyik oka,hogy nem sikerült megszereznie magának a prémium márkákkal azonosított megbízhatóságot. Egy nem túl mély elemzés a helyzetről

    Az FX márkanévvel kapcsolatban sem adok igazat, mert az első széria eladásait részben ennek köszönhetik, másrészt a Phenom I legalább akkora bukta volt mint az első FX, mégsem dobták a nevet, és ennek ellenére a Phenom II már lényegesen nagyobb sikereket élt meg.

    Lehet, ebben nincs határozott álláspontom, az biztos, hogy
    a) piaci sikert az árral együtt kell értékelni. Ha jól tudom a Phenom világ életében olcsó is maradt, de ennek most nem nézek utána.
    b)Az jó, hogy a PH II sikeres volt, de a kérdés az, hogy kevésbé vagy jobb sikere lett volna, ha nem hordozza magával a PH I szomorú örökségét, s hogy ez az új márka bevezetésének költségét fedezte volna-e? Nem tudom. de mondjuk mind2 K10-es, lehet, nem lett volna hihető a csere,azért az FX-nél ilyen szoros kötelem nincs.

    Szvsz: Az AMD-t most sem fogja felvásárolni senki, valamint csődbe sem megy. A nehezén már régen túl vannak. Pár éve még 6 milliárd dollár adósságuk volt, most ha jól rémlik van belőle ~2. Valamint idén megvették a SeaMicro-t 334 millió dollárér, és leírtak még pár száz másik milliót a GF-ért.

    Az első bekezdésben te magad mutattál rá, hogy az AMD nem versenyezhet az Intel marketing budgéjével, és emiatt kevesebbet terméket és azt is csak jelentősen kisebb haszonnal tudnak eladni. Ebből az következik, hogy a következő ciklusban kevesebb reklámot és fejlesztést tudnak finanszírozni, aminek köszönhetően T+1 évben még kisebbek lesznek a bevételek, ami miatt a rákövetkező generációra még kevesebb marketing és K+F ráfodítás jut stb stb stb.....

    Aláhúznám, (szó szerint is, kóddal) szerintem az AMD-nek nem a rövidtávú jövedelmezőséggel van baja, hanem a hosszútávú jövedelemtermelő képességgel. Más is ugyanerre a következtetésre jutott

    ////////////////////////////////////////////////////// HP //////////////////////////////////////////////////////

Új hozzászólás Aktív témák