Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    válasz Abu85 #11190 üzenetére

    Erre gondolsz? Top HEDT@2013 = IB-E :(

    Tisztában vagyok vele, hogy a legtöbb játék max. 4-szálas és a fizikát rá lehet bízni az IGP-re. Csakhogy, 1. egyik-másik grafikus motor már képes több CPU magot hasznosítani, 2. az IGP nem fogja magától átvenni a fizikát, ahhoz sajnos a játékkészítők "hozzájárulása" is kell, márpedig nem sietik el, 3. a nagyteljesítményű CPU nem csak a játékosokat érdekeli, mivel: 4. sajnos még sok teljesítményigényes program van, ami nem profitál az IGP-ből.

    Az idő az IGP-nek dolgozik (amíg le nem váltja valami a szilíciumot vagy nem történik valami egyéb forradalmi változás), de szvsz 2014(-2015)-ig még korai lenne mindent feltenni egy az Intel csúcs-CPU-jánál kevesebb magos APU-ra. Az újabb roadmapokon már ott van pl. a Kaveri fölött a Vishera, csak kérdés, az mennyire lesz versenyképes az IB-E-vel. (Vagy akár a sima IB-vel, CPU-only szoftverkörnyezetben.)

    Persze én is remélem, hogy minél előbb felfut a "GPGPU-sítás", és egy Kaveri az alkalmazások széles skáláján a földbe döngöli az Intel monstrumját... :)

    szerk: nem az utolsó mondatot írtam be a szerkesztésnél, csak egy idegesítő elírás volt. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák