- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Philips LCD és LED TV-k
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen videókártyát?
- Dell asztali gépek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raysen623
addikt
Kérem válasszuk szét a monitorokat a tévéktől. Sem tudásban, sem pedig méretben nem ugyanaz a termék. Egyedül a 4K az, amiben egyformák. Inkább abban keresem az árazás alakulásának okát, hogy miért gyártanak még mindig pl. VA paneles kijelzőket, hiszen képcsöves monitorokat már nem készítenek. Lehet rossz példa. De én kb azt vártam, hogy a régi kijelző típusok kikopnak a gyártósorokról és mindenki elönti OLED kijelzőkkel a piacot. De nem ez történt, árkategóriák alakultak ki. Én meg nem fogok vásárolni 300k-s kijelzőt.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Soulles
tag
Szívesen. Sajnos nem tudom pontosan mi lehet az oka, talán megpróbálnám először a NVIDIA Control panel --> Display --> Set up G-sync --> Enable G-Sync, .... --> Enable for full screen mode-ot, ha nem ez lett volna eddig is beállítva. Feltéve, ha mindig full screen-ben játszol. Máskülönben fórumok keresése, ChatGPT
-
őstag
Mi a VRR flicker pontosan? Nálunk egyébként előbb lett az OLED monitor, azután kb 15 év után kedvet kaptunk játékhoz, és lett egy 4070 super VGA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ha lehet választani, inkább az utóbbit kérem. Amúgy meg 500 Hz-es E-TN-t, mert ott már jóval szignifikánsabb a diffi, de ez már más kérdés.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Igen, olyan motorokkal, amelyeknek a fizikája bizonyos fix értékeken működik megfelelően, de a Hz ott is lehet több.
Amúgy meg max Hz + max fps + no kind of any sync ftw.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Soulles
tag
Arra gondoltam, elválasztottuk.
Igen függ, azért aki OLED-et vesz valószínűsítem, nem egy kompetitív R6 Siege vagy CS-re fogja használni elsősorban, arra még mindig ott a TN. OLED a látványvilágban tud nagyot üti, AAA címeknél.
Továbbá az OLED-eket erintő VRR flickerrel mi lesz? Jó tud lenni az a fixed framerate... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
A 165 Hz nem kihívás 4K-n, legfeljebb a 165 fps. És nyilván nagyon erősen függ attól, hogy miben.
A kettőt válasszuk már el egymástól... Akkor is jobb a magas képfrissítési ráta, ha a frame rate nem éri el – vagy haladja meg – az értékét.
[ Szerkesztve ]
-
Soulles
tag
válasz Busterftw #27 üzenetére
4k@165Hz is kihívás a gépek többségének, nemhogy 240.
Nálam az AOC szépen leszerepelt QC-ben. 3 éve vettem egy 24"-t ami 2x visszaküldés után lett dead pixel mentes (nem egy volt rajtuk amúgy).
Gondoltam na, jó, OLED mégiscsak drága, jó lesz nekem egy Mini-LED es Q27G3XMN csoda olcsóbban, megpróbálom. Bekapcs, vizsgálom is szépen, már kezdek megörülni, hogy na, nincs pixel hi....
Aha, pont a panel közepén "virít" a dead pixel. Azonnal dobozba, másnap postázva vissza a kereskedőnek. Rendeltem is be az OLED-et. -
Busterftw
nagyúr
válasz Busterftw #26 üzenetére
Es ahogy tobb szereplo lesz a piacon, ugy mennek le az arak:
AOC launches AGON Pro AG326UD 4K 165Hz QD-OLED Gaming Monitor at $799Nem 240Hz, de teljesen jo ar egy QD-OLED-ert.
Jo latni, hogy egyre tobb gyarto hasznal vegre normalis talpat es kezdik elhagyni a massziv csirkelabakat.
-
Busterftw
nagyúr
Szerintem az arazas eleggel tul van reagalva.
A "gamer" jobb IPS paneles monitorok eddig is ilyen 600-1000 eurok voltak, ennyiert mar lehet kapni OLED monitort is a piacon, mikozben kepminosegben sokkal jobb, mint az IPS.Raneztem a LG 32GQ950-B NanoIPS, itt spanyolban 1100 euro, 32" 4k 144Hz.
999 euroert van MSI 32" 4K 240Hz QD-OLED, vagy LG 32GS95UV-B OLED 1100 eur-ert.Az elso OLED monitorok ilyen 1500dollaron nyitottak aztan ra 1 evre mar inkabb 800-900 dollar volt.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
1) a régebbi és mostani OLED panelek között van különbség (de ez ugyanúgy igaz a TN-re, VA-ra és IPS-re is)
2) OLED Care 2.0 – még linkelve is van, keresni sem kell
3) a 3 éves garancia kiterjed az esetleges beégésre isSKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
blountex
senior tag
válasz Raysen623 #23 üzenetére
Mert mondjuk akkor nem tudnák eladni a ledes tévéket?
Elvileg jön egy újabb technológia áttörés amivel még olcsóbbá válik az oled gyártása.
Van egy sejtésem miszerint oled akkor fog a led helyére kerülni árban, mikor mondjuk a micro led vagy más újabb irányzat ami átveszi a helyét. -
Raysen623
addikt
Nincs elfelejtve, csak azon töprengek vajon miért nem tudott oda felfejlődni az OLED kijelző gyártás, hogy olcsóbbá váljon a társaihoz hasonlóan? Nekem is LG-m van, amitől eszem ágában sincs egyelőre megszabadulni.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
őstag
válasz Raysen623 #19 üzenetére
Huha, én fogalmazok rosszul, vagy nem tudom mi is történik? Pontosan így látom, hogy olyan termékekre lenne szükség ami sokáig bírja, de sajnos, a mai világban ezt el kell felejteni. Tehát én sem értek vele egyet, de ez van. Nem egy dolog ment nálunk tönkre garancia idő után kis idővel. De van pl a garázsban egy kis Lehel hűtő. 35 éves, ajtaja már leszakadva, de hűt mint a fene. Ha tetszik, ha nem, ilyen termékeket már nem fognak gyártani!!
-
Soulles
tag
Érdemes kicsit tájékozódni.
Most húztam be akcióban egy OLED G6 G60SD-t és hát, ja...
Igen, van azért ahol kompromisszumot kell kötni, pl a text megjelenítés még nem tökéletes (van mellette másodiknak egy IPS is) és néha észrevehető a pixel shifting.Nem bántam meg, vannak alap dolgok amikre érdemes figyelni, lehet kímélni a panelt és nem kerülnek nagy erőfeszítésbe.
-
blountex
senior tag
-
Raysen623
addikt
Ezzel nem tudok egyet érteni! Pont hogy olyan termékekre van szükség, melyek nem mennek tönkre 2-3 éven belül, hanem 5+ évig kibírják. Szolgáltatásokkal lehet a vásárlót jobban lekötni és bevételhez jutni, nem pedig a vegyél minden évben újat és termeld nyugodtan a hulladékot, amibe majd belefulladunk.
Nekem tetszik ez a monitor, fehérben is baromi jó, de 1100 USD nettóért köszönöm nem kérem. Kissé vicces, hogy már elég hosszú ideje megjött a 4K és azóta sem tudnak értékelhető árú terméket bemutatni ebben a szegmensben.A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
ralfee106
tag
milyen 600k huf jézus mária, a spec alapján gondoltam ránézek hátha, dehát van ember aki ezt meg tudja/hajlandó fizetni?
Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
blountex
senior tag
Legalább egy DP 2.1-et vártam volna ha már 4k/240hz
Remélem jövőre azért több ilyen monitor jön ki lévén az NV kártyákon is már lesz DP 2.1 -
-
aktív tag
óó, persze, teljesen normális, hogy el kell felejteni, hogy 6-8 évig használsz egy monitort. gyorsan ki is vágom az ablakon az enyémet.
tényleg nagy monitor! lett volna 20 éve. ma már csak normál méret. továbbra is 45"-től nagyobb monitort várok, aminek nem kisebb a felbontása, mint a mostanimnak.
#1 volt nálam pont ilyen monitor. kikapcsolt állapotban is tökéletesen le tudtad olvasni róla a számlázó program minden adatát
[ Szerkesztve ]
Peace is a lie, there is only passion...
-
HantekDSO
tag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ennek szerintem fussunk neki még egyszer...
[ Szerkesztve ]
-
HantekDSO
tag
Netto 1100 USD azért, hogy beégjen a képernyő? Ne már! Akkor már inkább maradok ennél! [link]
[ Szerkesztve ]
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.