- A hardverek is nehezen viselik ezt a kánikulát
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Kisebb csavar jellemzi az ASUS új TUF-os alaplapját
- Az AOC év végére ígért monitora szerint is három a magyar igazság
- Modellspecifikus hardvertervezésben utazna a Taalas felvásárlásával az AMD
- Melyik tápegységet vegyem?
- Megapixel vs. Valódi Kép: Amit a Gyártók Elhallgatnak
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- OLED TV topic
- Ez a MacBook Neo vége? Íme a Wildcat Lake és az Acer Swift 14 Air
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
wasd.hu
senior tag
Kérlek... évek óta mondom mindenhol, hogy az Asus egy hulladék, és mindenhol kapom érte a leszólást.
Privátban is leszoktam az Asus termékekről, mert rendszeresen szemetet kaptam vissza RMA-ból.
Egyszer 980 Ti Matrix Platinum kártya helyett egy ex bányász 1070Ti Strixeket kaptam. A 3. csere volt működőképes!
Érted? 980 Ti Matrix Platinum helyett Strix 1070 Ti-t.
Egy nagy különbség viszont volt az Asus és az MSI között. Az Asushoz volt alkatrész és kapcsolási rajz...
eldiablo!
Naigen. Úgy látom nincs köztünk vita.
-
eldiablo
addikt
Ezért nem keverjük a személyes benyomást a piaci adatokkal. A hardverpiac dinamikus: az a márka, ami referenciának számított, ma lehet, hogy komoly gondokkal küzd. Tökéletes példa az Asus, ahol az RMA-statisztikák és a Reddit-es panaszáradatok jól látható mozgást mutatnak már közép távon is.
Kérlek... évek óta mondom mindenhol, hogy az Asus egy hulladék, és mindenhol kapom érte a leszólást.
Privátban is leszoktam az Asus termékekről, mert rendszeresen szemetet kaptam vissza RMA-ból.
Egyszer 980 Ti Matrix Platinum kártya helyett egy ex bányász 1070Ti Strixeket kaptam. A 3. csere volt működőképes!
Érted? 980 Ti Matrix Platinum helyett Strix 1070 Ti-t.
Egy nagy különbség viszont volt az Asus és az MSI között. Az Asushoz volt alkatrész és kapcsolási rajz...
-
wasd.hu
senior tag
Márkafüggetlen laptop szervizben dolgoztam, típust nem fogok tudni neked írni, mert legkevesebb 8 éve volt.
Máig őrzöm valahol a szupcsi MSI gémer laptopban felrobbant GTX 680M MXM kártyát. AZ ÜF ránk hagyta a javíthatatlan gép maradványait, a kártyát eltettem emlékbe.
BTW, anno majdnem vettem egy MSI laptopot, de szerencsére Asust vettem... nem is baj mert pár évvel később szinte mindegyik MSI-ből kifordult a zsanér és sehonnan nem lehetett alkatrészt kapni.
"Ezt legutóbb HP márkaszervizben hallottam egy szakértőtől"
HP/Dell szervizes kontaktot kérdeztem, milyen a HP. Nem írom le mit mondott, de nem a kedvence...
Ezért nem keverjük a személyes benyomást a piaci adatokkal. A hardverpiac dinamikus: az a márka, ami referenciának számított, ma lehet, hogy komoly gondokkal küzd. Tökéletes példa az Asus, ahol az RMA-statisztikák és a Reddit-es panaszáradatok jól látható mozgást mutatnak már közép távon is.
-
eldiablo
addikt
Márkafüggetlen laptop szervizben dolgoztam, típust nem fogok tudni neked írni, mert legkevesebb 8 éve volt.
Máig őrzöm valahol a szupcsi MSI gémer laptopban felrobbant GTX 680M MXM kártyát. AZ ÜF ránk hagyta a javíthatatlan gép maradványait, a kártyát eltettem emlékbe.
BTW, anno majdnem vettem egy MSI laptopot, de szerencsére Asust vettem... nem is baj mert pár évvel később szinte mindegyik MSI-ből kifordult a zsanér és sehonnan nem lehetett alkatrészt kapni.
"Ezt legutóbb HP márkaszervizben hallottam egy szakértőtől"
HP/Dell szervizes kontaktot kérdeztem, milyen a HP. Nem írom le mit mondott, de nem a kedvence...
-
wasd.hu
senior tag
-
eldiablo
addikt
MSI és a prémium jelző hogy fér meg egy mondatban?
-
wasd.hu
senior tag
A marketing.
Tavaly AI PC volt (ami senkit nem érdekelt), idén új generációs cpu van benne picit erősebb npu-val, úgyhogy ez már nem AI, hanem AI+ PC. Ami... senkit nem érdekel.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ezeknek akkor lesz értelme, ha olyan mennyiségű memória, meg olyan erős NPU lesz bennük, hogy azok az LLM/Agentic AI telnesítményű modellek, amik ma reálisan csak server kategóriás vason futnak, elfussanak teljesen lokálban, mindenféle felhő meg net nélkül.
Na AZ tényleg egy fontos mérföldkő lesz security, privacy meg productivity szempontból, de ezek a fosok csak idióta szemfényvesztésre valók, de még arra is maximum marketing meg matrica szinten.Vagy az is sokat lendítene, ha a SW oldal hatékonyabb lenne és esély nincs rá tudom, de önmagában az NPU jobban ki lenne használva, valós hw gyorsítás lenne, mint pl egy VULCAN esetén.
-
opr
nagyúr
A marketing.
Tavaly AI PC volt (ami senkit nem érdekelt), idén új generációs cpu van benne picit erősebb npu-val, úgyhogy ez már nem AI, hanem AI+ PC. Ami... senkit nem érdekel.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ezeknek akkor lesz értelme, ha olyan mennyiségű memória, meg olyan erős NPU lesz bennük, hogy azok az LLM/Agentic AI telnesítményű modellek, amik ma reálisan csak server kategóriás vason futnak, elfussanak teljesen lokálban, mindenféle felhő meg net nélkül.
Na AZ tényleg egy fontos mérföldkő lesz security, privacy meg productivity szempontból, de ezek a fosok csak idióta szemfényvesztésre valók, de még arra is maximum marketing meg matrica szinten. -
Yodafon
őstag
De mi ezen az AI+ ?
-
Silenzio
addikt
Kiválóan sikerült az új Prestige. Vagy nem. Könyörgöm, ezzel az IGP-vel szerelt handheldekkel lehetséges az 1440p high gaming új címekkel (Requiem, Forza 6) felskálázás és frame gen nélkül, ez meg kevesebb pontot kap Time Spy-ban, mint a két generációval korábbi 155H-val szerelt tabletem 30W-on (3780 pontot kaptam)?
Most adtam el egy i9-cel szerelt HP Oment ugyanezért: mocsok melegedés, megfojtott GPU, szar üzemidő. Itt is minden stimmel, kivéve az üzemidőt, mert a proci már jobban skálázódik. Az vegyen i9-cel szerelt laptopot, akinek elmentek otthonról.
Szerk: elnézést, tévedtem, a 386H-ban nem a B390 van. Ezt az Intel termékoldala szimplán "Intel HD Graphicsnak" hívja. Nagyon vigyázzatok Intel szériás gépeknél, ha játszani is akartok, mert a kb. kompromisszummentes gaming ezekkel lehetséges:
Intel Core Ultra X9 388H (Flagship 16-core mobile processor)
Intel Core Ultra X9 378H (16-core mobile processor)
Intel Core Ultra X7 368H (16-core mobile processor)
Intel Core Ultra X7 358H (16-core mobile processor)
Intel Core Ultra X7 366H (Handheld and compact PC processor) -
paljani
senior tag
Jájjj... de ronda lett ez az új macbook pro...
oh wait! -
opr
nagyúr
-
Sanya
nagyúr
Ami feltűnőbb, hogy ez bizony nem egy HDR panel, maximális fénysűrűsége nem éri el a 300 nitet és frissítési frekvenciája is megáll 60 Hz-en.
900khuf. Hagyjuk mar egymast beken, innentol kezdve ez tolem repkedhet a fejem korul csillamfaszlama-hajtassal, akkor is egy ipari hulladek, hasznalhatalan szemet. Ez a kijelzo szinvonal meg ezekkel a brutalisan elszallt arakkal is max a 300khuf alatti kategoriaban lehetne opcio, es ott is csak akkor, ha amugy minden mas kiemelkedo.
Most az a mondás, hogy az emberek minden szart megvesznek drágán. Csak Pc eladások eltűntek.
-
opr
nagyúr
Ami feltűnőbb, hogy ez bizony nem egy HDR panel, maximális fénysűrűsége nem éri el a 300 nitet és frissítési frekvenciája is megáll 60 Hz-en.
900khuf. Hagyjuk mar egymast beken, innentol kezdve ez tolem repkedhet a fejem korul csillamfaszlama-hajtassal, akkor is egy ipari hulladek, hasznalhatalan szemet. Ez a kijelzo szinvonal meg ezekkel a brutalisan elszallt arakkal is max a 300khuf alatti kategoriaban lehetne opcio, es ott is csak akkor, ha amugy minden mas kiemelkedo.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Elektromos autók - motorok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Megapixel vs. Valódi Kép: Amit a Gyártók Elhallgatnak
- Ford topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Jövedelem
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Lenovo Duet 5 OLED Chromebook RITKASÁG
- MSI Cyborg 15 gamer laptop i7-13620H / RTX 4060 8GB / 16GB DDR5 / 512GB SSD / Garanciás 2028-ig
- MacBook Pro 13' 2019 A2159 /ALKATRÉSZNEK/
- Macbook Air 13" A2337 M1 8GB/256GB (4) (2023)
- Dell Latitude 5440 Új, Fóliás állapotú,i5-1345U, FHD IPS LCD,16GB, HU vil bill, gyári garancia
- Dell OptiPlex/ Hp EliteDesk /Lenovo ThinkCentre mini, micro PC/ 8.-9.-10.gen/ Számla/garancia
- AKCIÓ! Asrock Fatality Z170 Gaming K4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Macbook Neo 256GB 100% (1év Garancia)
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
- Apple iPhone 16 128GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)