- Hogy milyen lett az ASUS ProArt széria csúcsnotesze? Hát ilyen!
- Ilyen egy komoly célszerszám
- Nosztalgikus húrokat pendít meg a Qwertykeys legújabb, szürreális ajánlata
- Az AMD X870 platform meghódítására tör a Sapphire alaplapos divíziója
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tron
csendes tag
A mostani tápom valóban nem nagy szám, egy 400 wattos Codegen, de próbáltam 450 W-ossal és 550 W-os egészen profinak tűnő (gyártóra nem emlékszem) 4 12V-os ággal rendelkező táppal is, de a szituáció ugyan ez volt. Az 550-esnek még olyan csatlakozója is volt ami a videokártyán van, én nem kellett a kártyához adott molex átalakítót használni (ennek ellenére a molex átalakítóval is kipróbáltam külön ágról adva tápot a két molexnek). Szóval táp nem nagyon lehet szerintem.
-
-
mert_csokis
senior tag
Gitros ez van,valszeg tényleg nem komálja a száját. Meg azért mondjuk meg őszintén,hogy nem is igazán tuninglapnak készült ez az MSI. Alapon és minimál tuning esetén atombiztos,stabil deszka...de ha az ember szeretné kicsit elereszteni a fantáziáját,akkor már gondok vannak

DFI,Abit,Asus kb. ebben a sorrendben,de sajna nincs lehetőségem kipróbázni egyikben sem. Én sem a ramban kételkedem,tudom hogy tudnak,ha a lap ki tudja szolgálni. Ilyen ramokat meg visszaosztani vétek lenne,szal...nem tudom mi lesz,valszeg megválok tőlük
Pedig az a kb. 7500Mb/s-os memória olvasás kicsit odaver...a régi kommersz DDR400-asokkal teljesített olyan 5400 körül -
-
Sonja
nagyúr
Hát, durván két éves ez a 450-es, és az előző Chieftec-em is 22 hónap után döglött meg.
Természetesen ugyan azokat a beállításokat használtam tuningolva és az FSP-vel nem volt gond.
Ez van. Nincs szerencsém, na! Tudod, ha egyvalami tönkremegy, akkor 3ig meg se áll. Tönkrement a vinyóm, az 5.1-es rendszerem, hát itt a harmadik. 
[Szerkesztve] -
Sonja
nagyúr
Köszi!
Az első beállítást holnap ki is próbálom! Egyébként a proci alapfesszel vitte a 2500-at az ASRock-ba, tehát az biztos, hogy bírja. Az ASRock-ban nem volt hiba, igaz, hogy ott 228x11-en ment, mert a memók nem bírtak menni 200-on felül, így meg ugye 166-ra visszaosztva 178MHz-en üzemeltek. Ha más nem, akkor legfeljebb itt is így használom, de azért jobb lenne, ha 208-on mennének a memók.
Egyébként mindig 33MHz-en működnek a PCI-ok? Azért a kérdés, mert amikor BSOD volt, akkor egy Creative driver-t jelölt meg hibaként (ctoss2k.sys).
Meg félek, nehogy többet adjon az IDE és SATA portra.
[Szerkesztve] -
Sonja
nagyúr
Nem, tökéletesen passzol! A topik elején már volt, aki tett ilyet rá és képekkel is illusztrálta! 5cm a venti és nagyobb, ráadásul réz a leadó felület, így pl. 7V-ra leszabályozva annyira hűti (szerintem) a chipet, mint a gyári fullon! Szerintem jó alternatíva ~2eHUF-ért.

-
-
Sonja
nagyúr
Csak félig oldódna meg, mivel X2-es proci Single memókkal rohadt lassú lenne! Eleve nem akarom Single módba használni. Hmm... Fárad. Nade 1 év alatt???
Egyébként 1.350 az alap fesz, de próbáltam 1.375-el is, de akkor is ez volt. Többel nem mertem, hiába mondják, hogy lehet. -
Sonja
nagyúr
Beszéltem közben boltos ismerőssel (mindig ott vásárolok, a memet is ot vettem két hete) és ő is azt mondta, hogy szerinte is lehet a proci szar.
De akkor az nagyon fasza lesz.
Mondta, hogy vigyem be, van cseretápja (Chieftec GPS-400 400W-os) meg van egymagos A64 3000+ Socket 939-es procija meg ugye memóriák is és akkor tesztelnek nekem. Valószínűleg az lesz, hogy beviszem nekik a gépet. Csak ne a proci legyen basszus. Most szeptember elsején járt le az egy év gari. Inkább a memória (az még ugye garis) vagy a táp, mert azt még olcsóbban megúsznám.
A memóriákat alapra tettem, azaz Auto-ra a BIOS-ban, mert azt akartam tudni, hogy alapon van-e gond. Egyébként 200MHz-re és 3-4-4-8@2T időzítésekre állította autómatikusan (2,6V-on). A memókkal már variáltam előtte, de ugyan ez volt a jelenség. Igen, Dualba tettem az első két slotba. Lehet, hogy nem tudja kezelni esetleg Dual-ban a memókat. 
-
Sonja
nagyúr
No, akkor vázolom a helyzetet. Eddig ASRock 939Dual-SATA2 lapot használtam 2db 512MB-os memóval. Különbözőek voltak, sokszor volt BSOD. Aztán vettem 2x1GB-os Kingmax-ot, de nem kitet! Viszont két egymás melletti sorozatszámú volt. Alaplapba be és tesztelés. GoldMemory 1,5 óra után nem talált hibát, gondoltam elég lesz. Aztán használtam a gépet, de egyszer-kétszer újraindult. Utána olvastam, hogy nem kezeli jól 1T-ben a memókat. Átraktam 2T-re, mondom akkor használom így. Sajnos így is előjött ez az újraindítás.
Gondoltam a lap miatt és ezért cseréltem erre az MSI K8N Neo4-F lapra. Namost sajnos itt is újraindul a lap, méghozzá teljesen alapon, mindent a BIOS-ra bízva is! Sőt, tegnap volt olyan is, hogy elindítottam az Orthos-t és 3-4 perc után egyszerűen lekapcsolt a gép!!!
Ez kétszer fordult elő. Azóta csak újraindítja néha magát. Most ott tartok, hogy vagy táp vagy a memóriák hibái. A táp Chieftec GPS-450AA, de 2005 februárjában vettem, tehát már több, mint 2,5 éves.
Vagy videókártya is okozhat ilyet.
Nem tudom. Én már semmit sem értek. 
A gépem: MSI K8N Neo4-F, AMD Athlon 64 X2 4200+ (alapon), AC Freezer 64 Pro, 2x1GB Kingmax DDR400, Inno3D Geforce 7600GT, SB Audigy 4, 2 winyó, 2 ODD és Chieftec GPS-450AA 450W-os táp
[Szerkesztve] -
Sonja
nagyúr
No igen, hasonlóan gondolkodok. Egyedül a venti zavart, de eszembe juttattad a Thermalright-ot.
Lesz mire cserélni, ha tönkremegy.
Maradok ennél a lapnál, viszont itt Gyöngyösön nem lehet kapni.
Kénytelen vagyok a NET-ről rendelni, ha meg sz@r lesz...
Na mind1, majd lesz valami.
Köszöntem szépen! 
-
power12
csendes tag
Tehát akkor a szorzóval felesleges variálnom, mert ez azt jelenti, hogy a 9x-es szorzóval állítsam be a legmagasabb fsb-t amit elbír?
Vagy lehet, hogy kisebb szorzóval, de nagyobb fsb-vel magasabb órajelet is be lehetne állítani?
Mert az-az igazság, hogy nekem a rendereléseimen kellene gyorsítani, aminek ugyebár nagyobb órajelű proci kell. -
zolynet
veterán
Szerencsés kivétel lehetek én is a 10x273FSB-mel

Mindamellett szinkronba használom tuninggal optimálisban, nehogy itt bemondja az unalmast.
Vmeik nap még az RM Clock is rejtélyes módon életre kelt és 1,15V-on 1ghz-en pötyögött vagy 3napig a gép....aztán nem tudom mirefel de kimerevedett a kép. (nem kék halál) -
bzoley
veterán
A következő eredményt sikerült elérnem:
A két ramot dualban, még ha 333-ra is vannak állítva, 225-ös fsb-ig hajlandó működtetni a lap. Egy modullal uez a helyzet. Ha vissza rakom régi modulokat a 3-4-be, akkor ugyan single-be, de 249-ig működik.
Szóval valamit sikerült visszanyernem a 273-as fsb-ből, de még így sem az igazi. Négy modul, és 3gb ram sok nekem, és még így sem tudom kihajtani a procit, mint eddig. Asszem próbálok keresni egy másik lapot, mert itt a tipikus ''x fsb-nél nem megy tovább'' MSI jelenségről lehet szó. Eddig örültem, hogy engem nem érintett. -
bzoley
veterán
Igen, az egyikben megy, a másikban csak sipol a gép. Dualban alapbeálitásokkal nincs gond.
A HT nekem 4-en volt, mert nem volt gond vele, a többi kb. hasonló volt.
Most 333-as rammal, 240-es sb-ve, HT3-mall sem indul, többet nem nayon kisérleteztem vele.
A cpu drótoza van, alapfesz 1.55v
Eddig 2.5-3-3-7 1T volt beállitva, most minden alap. -
EQ
tag
Szia!
Amikor kitettem még müködött a link.
Ma talán lesz egy kis idöm, megpróbálok kicsit jobban utána nézni a dolognak.
Én nem vattem észre semmi különbséget amióta 1T-vel megy a deszka, talán csak stabilabb lett, vagyis nincsenek ilyen váratlan kifagyások amik régen voltak. Számokban talán 1-2%-os gyorsulást jelent, de nem számottevő.
Üdv.:EQ -
EQ
tag
Szia!
Bocs, hogy csak ilyen későn válaszolok, de el voltam egy kicsit havazva. Igen volt balhém CR-el nekem is, de hála istennek megoldottam. A két probláma csak látszólag ugyan az, a tiedre másik gyógyszer kell.
Utána olvastam MSI fórumon és neked erre a BIOS verzióra van szükséged: W7125NCG.1C0 .Itt megtalálhatod ezt a verziót: [link]. Azt írták, hogy 3.0-ás deszkákhoz van, remélem megoldás neked.
Üdv.: EQ -
-
EQ
tag
Szvsz nem a ram a probléma, ahogy olvasgattam a forumokat a sandiegoknál van valami memoriavezérlő probléma és ott a gixer. SD-nál telán megoldás lehet az a BIOS verzió amit az MSI külön adott ki...
AMD Tweaker-rel probáld ki, hogy át teszi a CR-et vagy nem. Legalábbis nálam átrakja és a teszteredményekbe is meglátszik. Bosszantó, hogy az MSI egyáltalán nem foglalkozik a ''régebbi'' kimenő lapok BIOS/Driver updatekkel.
-
Richter36
őstag
-
zolynet
veterán
Biztos vagyok benne hogy már cserélgetted a ramokat h meik slot-be működhetnek dualba 400-on. Én is csak második átolvasásra láttam meg hogy hogy is kellene berakni őket.
Olyan nics h csak 333on mennek.Ha jól emléxem vissza én a 1 és 3-dik helyre tettem őket, de este megnézhetem.
Asszonynak vagy vegyél/vegyen egy pékettest (40K) vagy küld el netkávézóba
MOD: Rolly milyen hűtés van azon? gyári?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI A78-G41 PC Mate (MS-7793) AMD FM2+ alaplap
- Kingston FURY 32GB DDR5 5600MHz CL40 - Beast Black - 1x32GB - 99 hó garancia - ÚJ! Bontatlan!
- Samsung 2x16GB DDR5 5600MHz SODIMM memória - teljesen ÚJ!
- Kingston HyperX Predator RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz HX432C16PB3AK2/32
- Elkelt - HyperX Fury DDR4 - 3200 - CL16 - 16GB RAM (8GB x 2) RGB
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Természetesen ugyan azokat a beállításokat használtam tuningolva és az FSP-vel nem volt gond. 
Mostanába nem akar nekem összejönni semmi. 
Egyébként mindig 33MHz-en működnek a PCI-ok? Azért a kérdés, mert amikor BSOD volt, akkor egy Creative driver-t jelölt meg hibaként (ctoss2k.sys). 
Sőt, azt is írták, hogy szedjem ki az egész cuccot a gépházból és úgy is próbáljam ki, nem-e letestel.
Ez kétszer fordult elő. Azóta csak újraindítja néha magát. Most ott tartok, hogy vagy táp vagy a memóriák hibái. A táp Chieftec GPS-450AA, de 2005 februárjában vettem, tehát már több, mint 2,5 éves.
Köszöntem szépen!