- Ilyen egy komoly célszerszám
- Nosztalgikus húrokat pendít meg a Qwertykeys legújabb, szürreális ajánlata
- Az AMD X870 platform meghódítására tör a Sapphire alaplapos divíziója
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- Ilyen blokkot sem láttunk még készre szerelt vízhűtésnél
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos tablet topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kolbee
tag
válasz
Frenky89
üzenetére
USB Mouse support van, azzal bekapcsolva, kikapcsolva sem nyikkan az egér, ami egyébként PS2-es. A korábbi optikai egeres próbálkozáskor a régi ps2-es egeret úgy sikerült újra munkára bírni, hogy bekapcsoltam a BIOS-ban az USB mouse supportot. Akkor kezdett működni. Aztán ha kikapcsoltam, utána is jó volt. Ez a mostani optikai genius, nem "rontja" el a ps2-őt, de meg se nyikkan vele. Áramot azt kap, mert világít. Egy BIOS frissités esetleg segíthet?
-
tukko1
aktív tag
válasz
Frenky89
üzenetére
Ha beállítod a configure/advenced/winbond...-nál a PWM 2 Type-ot Dc outra akkor teljes tartományban tudja szabályozni a ventit a speedfan, nem csak 1500 és 180 között! A többi ventit nem lehet, legalábbis én nem jöttem rá hogy kell, szóval potis módszer lesz! Kösz mindekinek aki segített!
Frenky linkelj légyszi egy helyet ahol készre szerelt potit lehet kapni olcson! -
tukko1
aktív tag
válasz
Frenky89
üzenetére
Ezt már probáltam!! De megállt a venti!
mert nem éri el a proci a 40 fokot sem, Infinity-vel hűtöm Ezzel csak az a baj, hogy a cpu ventije hűti a vga-t is ami elég kályha! [link] Nekem az lenne igazából a jó, hogy azt a 3 ventit ami a gépben van(mind az alaplapról kapja a naftát) ugy 800-900 fordulaton tudnám folyamatossan pörgetni! De nem tudom működésre bírni a Speedfan-t, pedig azt "beszélik" az eberek, hogy valakinél működik ezzel a lappal is! -
DeeNee
csendes tag
válasz
Frenky89
üzenetére
Akkor megnyugodtam!Nemrég dobtam le én is azt a kis hűtőnek nevezett vmit!
Most egy Zalmi ZM-NB32K-t kicsit megcsonkítva
meg raktam a közelébe egy halk 8 centis ventit!Meg a vga hűtője is kavar rá egy kis levegőt!Mondjuk a borda tapintásra elég melegnek tűni!Na de mindegy legalább már a hangja nem idegesít! 
-
bzoley
veterán
válasz
Frenky89
üzenetére
40fok? Ha ki van kapcsolva a gépem, akkor annyi

Az MSI-ben, és az újban is 50-70fok, attól függően, hogy melyik értéket nézem
Mondjuk a proci drótozva volt, és úgy is költöztettem át, vagyis 1.55-ről indult. Az Everest 1.68V körüli értéket mutat, még nem foglalkoztam a feszültségbeállításokkal. Stabilnak stabil.
Sokáig böszke voltam az MSI-mre, mert amíg sokan a 240-es fsb korlátra panaszkodtak, nekem még 11X300-on(HT4) is elindult a 3Dmark, és futott is 5 másodpercig.
Az új ramokkal ennek vége
-
Gitros
aktív tag
válasz
Frenky89
üzenetére
Figy... adataidnál az van, hogy 11x245 azaz majdnem 2700MHz-en zavarod. Itt meg azt írod, hogy 280x10-nél elhasal. Ez ugye 2800. Végtelenül egyszerű kitalálnod, hogy az alaplap v. a proci a ludas:
vedd le a szorzót 9-re! Így a proc csak 2500-ön fog szaladni és kizárhatod, hogy az fekszik-e meg. Kvázi tesztelvén a lapodat, hogy viszi-e a 280-at.
Ventiszabályzóval meg nem értem a speedfannal kapcsolatos problémádat. Az a gond, hogy leállítja a ventit?
Ha simán azt mondod neki, hogy tartsa a procit, mondjuk 35 fokon ÉS megadsz minimális fordulatot (pl. min. 10%), akkor nem fog leállni a venti, ellenben ha 35 fok alatt van a hőm., akkor nem is fogja följebb emelni.
Vagy félreértek valamit?
Uff Gitros voltam... -
Hooper
őstag
válasz
Frenky89
üzenetére
köszönöm... gugliztam, csak a hivatalos honlapon nézelődtem, de ott valmi nagyonrégi van.. [link] ezt szedtem le az Nvidia oldalárol.. jelesz ez ugye? 
Vamint biosfrissitésügyben...
BIOS tulajdonságai
BIOS típusa Award
Award BIOS típusa Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Award BIOS üzenet W7185NMS V1.7 081406 11:56:41
Rendszer BIOS dátuma 08/14/06
Video BIOS dátuma 10/18/06
kell ezt frissitenem szerinted? [link] erre gondoltam... award 5.3 néven futo cuccra.. mondjuk ez K8N Neo4-F -re van, vagy jó ezis?
Köszönöm
[Szerkesztve] -
rosta11
tag
válasz
Frenky89
üzenetére
Szia!
(Csak most jutottam a géphez, nem tudtam hamarabb válaszolni.)
A minimális energiagazdálkodás be van kapcsolva mind az energiaellátásnál, mind a megjelenítésnél. A bios-ban pedig a C@Q is enable-be van téve. Még a kollágám két drivert is felrakatott a gépre, mondván, hogy akkor tutira csökkeni fog az órajelem, ezzel az energiafelhasználásom, ezzel a venti sebessége, de a Core centerben láthatóan nem csökken a freki, és fülre sem változik semminek a hangja, pedig a két proci minimális terheléssel megy csak.
Ez egy kicsit elvi kérdés is, no meg gyakorlati is. A fiam viszonylag sokat tölt, és olyankor maximális energiát zabál a gép. Jó lenne, ha takarékosan tudnám működtetni, már csak azért is, hogy jó példa legyen a gyerek előtt. No meg magam is kíváncsi vagyok erre a híres C@Q-re. -
zolynet
veterán
válasz
Frenky89
üzenetére
3dmark06 alapon: 4740 [link]
tesz közben a gpu: 53-55fok, cpu1/cpu2: 39/37fok, mb: 37-38fok
3dmark06 tuning: 5742
[link]
mely a 36. helyről előrerúg az 5. helyre
Top 10, ollé!
11x245FSB-t próbáltam eddig.
1,483V cpu
2,8V ram
1,65V mb
A képenb szereplő hőmérséklet nem fals érték, bár 2-3fokot hozzá lehet adni mindegyikhez.
Jött az erkélyajtót rányitós hűtés és ezzel jön ki a nagyon lájtos temp.
Gyönyörűen megy 1,35V-on 225-ös FSB-t a 4200+ X2-őm, boldogság. Sőt jelenleg 900Mhz-en megy sajan 1,4V-on , ugyanis a RM Clock-ban nem tudtam beállítani neki kevesebb feszt. Torrentnek elég a 900Mhz is.
-
zolynet
veterán
válasz
Frenky89
üzenetére
Nagyon köszönöm a hasznos infót. Már 2-3napja levelezek egy tts-es eladóval, elvileg ma kihozák az én HR-05 SLI-met is, mintegy 700forintért. Nem lenne időm elmenni, és zárásra sem érnék oda, de hát ilyen ez a munkahely. Nekem most a kisszutyokkal 36-37fokos a nyák, az egy biztos hogy lesz@rom ha 32fokos is lesz. Remélem jól oda tudom majd fogatni.
Gondolom ki kellett ehhez szedni a alaplaopt a házból, ugye? /majdnem biztos vagyok benne/
Kösz még1x! -
Thelric
csendes tag
válasz
Frenky89
üzenetére
Gondolkodtam én is, és egyelőre nem találtam én sem jobbat. Némi pénzügyi rendeződés után szintén HR-05 SLI -re fogom én is lecserélni azt az alaplapi szégyenfoltot.
Szerintem az ugyanakkorának mért hőmérséklet tuti, hogy az érzékelő meghibásodására utal. Vagy rosszul van elhelyezve? Bár ha bele van gyömöszölve gyárilag, akkor erről nem lehet szó. Csak hangosan gondolkodom.
Bocs, de nem olvastam utána, milyen hűtőt cseréltél le? A gyárit?
Annak a hangjánál csak jobbat lehet találni. Vagy Te valami kiegészítő ventit is használsz a HR-05-höz? Merthogy alapból ugye passzív a kicsike...
[Szerkesztve] -
t.imi
addikt
válasz
Frenky89
üzenetére
Nálam megy rendesen, lehet szabályozni is, csak ha elinditon az ewerestet, akkor leesik a cpu fordszám 114-re a core szerint, akkor vinnyog

Felraktam a live monitort is, onnan le lehet szedni a legfrisebb cuccokat a laphoz, vgahoz igaz, nekem most a 2.0.1.7 van fent ez volt a cd-n és a 2.0.1.8 a legfrissebb a liven.
Most felraktam az összes cuccot kiv. a hangét a nvidiából. -
t.imi
addikt
válasz
Frenky89
üzenetére
A régebiekkel volt ''csöpp''gond anno, pl abit nf4ultra + sata driver a fearban volt 30-70!!!! másodperc swappolás, ami kicsit bosszantó volt.
Amint leszedted a nvidia drivert megszűntek ezek a gondok, de akkor meg lassabb volt az egész rendszer, mivel nem volt driver a sata vezérlőnek.
-
Thelric
csendes tag
válasz
Frenky89
üzenetére
Iiiigen én is erre gondoltam. A Thermalright-ban ráadásul 2 pipe van, az dedikáltan passzívnak minősül. Ha végre rászánom magam, én azt választom, akkor is ha drágább. Persze remélem nem nagyon...
Egyszerűen nem tudom eléggé szidni az alaplapi kis szutykot. Aki ezt odatervezte, arra valami nagyon csúnya büntit kellene kiszabni. -
mergal
aktív tag
válasz
Frenky89
üzenetére
Próbáltam egy kis tuningot. HT 4x FSB 216 DDR 433 legyen a Cpu spread spektrumot kikapcsoltam. Memtest lefut jól. Utánna gamában meg kék halál és olyan mintha vga baja lenne. Kapcsoljam ki az árnyékolást meg ilyesmi. Vissza alapra az értékek utánna hibátlan gamában is. Aztán megint próba csak adtam a ramnak 2,7V ot. Így nem volt kékhalál csak olyan lett a kép mint amikor csikozik a vga. Megint alapra vissza és megint jó minden.
Valamit elfelejtettem beállítani biosban? Vga nincs húzva nem is volt. Ramokat meg ahogy felismerte úgy hagytam: 3-4-4-8 1T.
[Szerkesztve] -
ZakRob
senior tag
válasz
Frenky89
üzenetére
Megnéztem kézzel is és tényleg elég meleg biztosan van vagy 50 fok. Nem foglalkozok vele, hagyom továbbra is 5V-on, mert ha azt nézem, hogy a 12V-on járatott állapothoz képest így félremérve is kb. 1-2 fokkal melegebb, akkor az már nem sokat számít a hőmérséklet szempontjából, a zajt nézve viszont igen.
-
HERR Z
veterán
válasz
Frenky89
üzenetére
3.0-áshoz már biosok vannak mint anno az 1.0-ásomhoz, így arról semmit nem tok mondani...majd gondolom én is olyat fogok kapni
jó oldala:elvileg tuningba nincs annyi gond:
rossz oldala: ez a biosszívás
más nb hűtő ötletem nincsen, valszeg a TR heatpipeosa se férne el, moddolás nélkül -
HERR Z
veterán
válasz
Frenky89
üzenetére
1: 1.0 vagy 3.0-ás a lapod? Amúgy újabb biosokba szopóznak szóval jah....primecooler poti 300-500Ft-ért azért csodákraképes

2:nagy zalman és kevés fűrészelés.....elég trógerül van megoldva, nekem a víz úgy fért el hogy a X1800 Fethűtőjének az alját le kellett fűrészelni(azt a leszedhető priosat...)
3:erről nemtok nyilatkozni, sose használtam
4:-ll-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- alza vélemények - tapasztalatok
- Tényleg nem változik semmit a Samsung Galaxy S26+?
- Tesla topik
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Milyen monitort vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- MSI A78-G41 PC Mate (MS-7793) AMD FM2+ alaplap
- RAM Bazár!!! Corsair, Hyperx, minőségi fémházas DDR4-es RAM-ok kiárusítása 8-32 GB-ig akár KIT-ben i
- ASUS Prime B550M-K alaplap 24 hó gari
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Beast RGB XMP/EXPO - 2 év bolti garival!
- Corsair Vengeance 64GB (2x32GB) DDR5 6000MT/s CL40 XMP black kit - ÚJ, bontatlan, garis - ELKELT!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ilyen párszáz forintos potit hol lehet venni, egy linket szivessen vennék!
Ha egy ilyen potit beiktatok akkor tudom mérni a fordulatot szoftveressen?
mert nem éri el a proci a 40 fokot sem, Infinity-vel hűtöm Ezzel csak az a baj, hogy a cpu ventije hűti a vga-t is ami elég kályha!

Top 10, ollé!
/pedig nem nézem a győzikesót/