- Hogy milyen lett az ASUS ProArt széria csúcsnotesze? Hát ilyen!
- Ilyen egy komoly célszerszám
- Nosztalgikus húrokat pendít meg a Qwertykeys legújabb, szürreális ajánlata
- Az AMD X870 platform meghódítására tör a Sapphire alaplapos divíziója
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- Vezetékes FEJhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- CPU léghűtés kibeszélő
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- A Microsoft bedurvult, így a jövőben keményen odacsapnak a veszélyes drivereknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gitros
aktív tag
PCI... hmmm. Tudtommal igen. Régebbi lapoknál kentem-vágtam, hogy melyik, hogyan hozza ki a PCI frekit, de nF4-nél csak hiszem. Úgy tudom fix, mint a PCIe.
Azt azért nem ártana kipróbálni, hogy a memóid tényleg ennyire a határukon vannak és még a 416 is nehezükre esik-e, vagy valami más a bibi.
Kingmax ennyire kiélezné a memókat, nem tudom elhinni. Próbáld meg átrakni 2T-re... vagy adni neki 2,7V-2,75V-ot... az még egyáltalán nem gázos.
Uff Gitros voltam...
[Szerkesztve] -
Gitros
aktív tag
Szerintem kezd itt: (ezzel a chipset-et zárod ki, ha megy)
250x9, alap 1.35V; HT: 4x, PCIe: 100; MEM:166
Ebben az esetben ugye a proc van +50MHz-el túlhajtva (2250) és a chipset is (250). Ha megy, akkor a chipset bírja a 250-et! Ha nem, akkor adjál rá feszkót (mármint chipset-nek): 1,5V helyett 1,55 v. 1,6-ot.
Szintet léptél!
Ha megy a chipset, akkor a proc jön: rakd 10x-re a szorzót és adj neki plusz feszt! Mondjuk az 1,35V-ról rakd föl 1,4-re vagy 1,45-re. Ha megy, akkor nyertél... ha nem, akkor adagoljad addig a feszt, amíg stabil nem lesz.
Ha a 2500-at akarod elérni, akkor így csináld. Ha tovább akarsz menni, akkor írj... adok még tanácsot, hogy én hogy csinálnám.
Uff Gitros voltam... -
Gitros
aktív tag
Azt úgy értik - hozzáteszem, teljesen egyetértek, - hogy nem ér-e hozzá egy-egy pillanatban a gépházhoz valahol.
Velem is előfordult már hasonló eset, de ott a probléma abban volt, hogy a ház váza, amihez hozzá kellett csavarozni a mobo-t kicsit meg volt hajolva. Rácsavaroztuk a deszkát és szerencsétlen úgy megfeszült (persze ez nem látszott sehol, csak amikor külön kiszedtük asztalra a ház oldalával együtt és egy szép kanyar volt benne).
Azt az esetet most kihagynám, hogy szellem a gépben... csak, nem
Már-már kezdek kifogyni az ötletekből... helyedben valószínűleg elegem lenne már annyira a dologból, hogy elkezdeném szépen, apránként összerakocsgatni a vasat. Először a legszükségesebbeket: JA IGEN... ASZTALON... nem házban.
1. alaplap, VGA, 1db mem, táp, 1 vinyó, 1 DVD... mehet föl a win. Ha jó, akkor mehet mellé:
2. másik HDD, másik DVD. Ha jó... mehet mellé:
3. másik RAM. Ha jó...
4. már csak a hang maradt.
Döntsd el, hogy megéri-e sz...ni vele még egy délutánt, mert ez el fogja venni az idődet rendesen.
Tényleg... egy valamit még nem kérdeztem: milyen időközönként dobja a reboot-ot? És bekapcstól számítva kb. mennyi idő telik el?
Még valami: C&Q be van kapcsolva?
Uff Gitros voltam... -
Gitros
aktív tag
Az OK, hogy nem akarod, de ha nem rakod át sosem, akkor az életben rá nem jössz, hogy esetleg az-e a hiba.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bár igaz memtest-el is ki lehet erőszakolni: én ezt használom: [link]
Állítsd be, hogy a 8-as tesztet futtatgassa... azon bukik el minden. Dual tipikusan 5-ös v. 8-as teszten hasal... hagyd futni 8-10x. Annyi idő alatt valszeg kijön.
(már ha a ram oldalról defektes vmi)
Ha ez sem dob hibát, akkor éljél barátod ajánlatával és vidd be a boltba... ott keresztbe-kasul lehet tesztelni mindent. Eltart ugyan két napig, de úgy a tuti.
Uff Gitros voltam... -
Gitros
aktív tag
Kvázi minden lehetséges... gyorsan ki lehet szűrni: rakd single-be! Ha elmaradnak a rebootok, megoldódott a problémád. Azért gyanakszom a procra, mert A64-nél ugye abban van a memvezérlő. Próbáld meg, hogy egy kicsivel több feszejt adsz a procnak... hátha csak ''fárad''. 4200+ -nak mennyi az alap 1,4V? Adj neki 1,45V-ot.
Egy próbát megér.
Uff Gitros voltam... -
Gitros
aktív tag
Huh... not bad

Így konkrétan semmire nem merném ráfogni, hogy ''Na az a bűnös!''
Memókat gondolom dual-ban hajtod... memtest az új lapban sem dob hibát. Táp szempontjából megnézheted Speedfan-nal... asszem van benne vhol valami ''chart'', ahol kipipálhatod, hogy mit szeretnél rádobni... rakj rá proc fesz-t és ram fesz-t... hátha inog a cucc.
Őszintén szólva simán Chieftec mivoltából gondolom, hogy nem az lesz a ludas... ráadásul 450 több, mint elég. Nekem annyiban tér el a gépem, hogy egymagos van, a többi stimmel... ja nem... nekem 6800GT van... sztem az többet szív ki a tápból, és ezt nekem egy Enermax 365-ös viszi. Tehát meg merem kockáztatni, hogy a tápot most kizárnám.
Marad a mem... és sajnos azt kell mondjam: vagy a proc.
Memet prószáltad már külön is? Vagy Single-ben? Apropó: Milyen időzítéseken, mekkora fesszel hajtod?
Uff Gitros voltam... -
Frenky89
addikt
Igen jól értelmezed, annyi kiegészítés még, hogy két fokozat van, az egyik a teljes fordulat, a másik pedig egy lassabb (=fele 2/3-a a teljes fordulatnak, de ventitől függ, hogy mit jelent a ''lassabb'') és ezek között váltogat, amikor a proci átlép a beálított hőmérsékleti határt.
-
Gitros
aktív tag
Megmondom őszintén, ha ma még adnak ki ATA100-as vinyókat (mert úgy gondolják, hogy a 100 és a 133 között semmi gyakorlati különbség nincs), akkor szerintem nem kell aggódnod, hogy egyszercsak hirtelen a 150Mb átvitel kevés lesz.
Sztem még a Raptorok sincsenek túl közel ehhez az értékhez... úgyhogy a SATA miatt ne változtass a véleményeden.
A másik ok a venti. Khmmm... hát igen! Nekem még nem túl öreg a lapom, és eddig semmi gond. Vízzel hűtök és nem okoz problémát az aktív hűtése a chipset-nek, de többeknek ez az alkatrész leköszön egy év után és irdatlan csapágyhang veszi kezdetét...
...a probléma nem is ezzel van, mert - meddig tart rárakni egy passzív bordát oszt' kalács - kérdezhetnéd. Igen ám, de Misiéknél a tervezők nem vitték túlzásba a munkát... biztos péntek délután fejezték be a terveket, mert a VGA faján a chipsethűtő fölé lóg, ergo nem rakható rá SEMMIJEN borda leszámítva a Thermalright HR-05-SLI, ami 5 rugesz magasságában van. Ekkor már az ember elgondolkodik, hogy ez a lap + borda már majd 20 pénz. Annyiért már azért lehet találni gyári passzívosokat is...
Uff Gitros voltam...
Új hozzászólás Aktív témák
- Elkelt - HyperX Fury DDR4 - 3200 - CL16 - 16GB RAM (8GB x 2) RGB
- Új, bontatlan Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL28 RGB KIT XMP - 2 év bolti garival! -
- G.SKILL Trident Z Neo RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz F5-6000J3238F16GX2-TZ5NR
- Corsair Vengeance 64GB (2x32GB) DDR5 6000MT/s CL40 XMP black kit - ÚJ, bontatlan, garis - ELKELT!
- ASUS Prime B550M-K alaplap 24 hó gari
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)